23.11.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Třinec nedal penaltu a s Varnsdorfem jen remizoval

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec - Ve 20. minutě domácí Bedecs zahodil penaltu, o dvě minuty později po chybě brankáře Adamušky Varnsdorf otevřel skóre. Třinec se snažil duel otočit, ale dokázal pouze vyrovnat. Oba celky tak berou druhou remízu v řadě a v tabulce zůstávají na svých pozicích. Slezané jsou devátí, Severočeši třináctí.
59' Kubala
22' Breda
69' Gáč
89' Janoščín
19' Micovčák
50' Houser
65' Ondráček
76' Heppner
Sestavy
Adamuška – Kušnír, Bedecs, Gáč, Janoščín – Samiec, J. Valenta (46. Kubala) – Hlúpik (46. Mu. Tijani), Machalík, Cienciala (76. Omasta) – Arroyo.
Na lavičce: Chmiel, Šuľa, Vaněk, Wojnar
Trenér: Svatopluk Habanec
Samoel – Rudnytskyy, Ngimbi, Lehoczki, Heppner – Ondráček, Bláha, Houser, D. Breda (62. Daniel Novák) – Kocourek (55. Barac), Micovčák (78. M. Kubista).
Na lavičce: Vaňák, Minsung, Novák, Richter
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Lerch - Koval, Klupák • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 408

Komentář

Lépe vstoupil do utkání Varnsdorf, který zahrozil dvakrát už v první desetiminutovce z rychlých protiútoků. Ondráček z levé strany přihrával před branku, kde skluzoval Breda, ale přestřelil. Ze samostatného úniku neuspěl ani Kocourek, který sice propálil Adamušku, ovšem branku těsně minul. O chvilku později se do další dobré střelecké pozice dostal Breda, jenže trefil jen vyběhnutého třineckého gólmana.

Slezané mohli jít z ničeho nic do vedení. Kušnír byl faulován v pokutovém území Micovčákem a penaltu kopal Imrich Bedecs, avšak směr jeho střely vystihl brankář Samoel a míč vyrazil. Z další akce naopak udeřili hosté. Adamuška nedokázal zachytit míč na hranici šestnáctky, využili toho Micovčák, jenž posunul balon na Davida Bredu a ten dokázal s pomocí teče poslat balon do sítě.

Vzápětí mohlo být srovnáno. Po přímém kopu Machalíka mohl dorážet Valenta, zakončil pouze nad břevno. Na druhé straně mohl navýšit vedení z brejku Varnsdorf. Po chybě Hlúpika šli do přečíslení Micovčák s Ondráčkem, ránu druhého jmenovaného dokázal Adamuška vyrazit rukama.

Před přestávkou i ve druhém poločase už byl aktivnější Třinec, své šance však neproměňoval. Neprosadili se Bedecs ani Arroyo, ale v 59. minutě už Slezané srovnali. Filip Kubala měl v pokutovém území hodně času, počkal si na pohyb gólmana Samoela a poslal balon ke vzdálenější tyči.

Třinec se snažil překlopit skóre na svou stranu, ovšem nepovedlo se mu to. Tijani po dobrém centru trefil jen tyč. Druhou branku mohl přidat Kubala, jeho přízemní ránu však vytěsnil brankář Varnsdorfu. Zápas tedy skončil remízou 1:1.