23.11.2019 | Matěj Vybíral | Zápas

Žižkov zvítězil v Sokolově, z penalty v závěru rozhodl Diviš

Foto: fksokolov.cz
Sokolov - Viktoria Žižkov zažívá povedené podzimní období. Na výhru s Ústím před reprezentační přestávkou navázala dalším vítězstvím. Na tři body na půdě posledního Sokolova se ale nadřela. Baník v prvním poločase zahodil pokutový kop, hosté šli do vedení v 59. minutě. Ovšem Západočeši ihned odpověděli. Pražané nakonec rozhodli z penalty, když fauloval a po druhé kartě byl vyloučen Jan Mejdr.
64' Čihák
59' Quintero Batioja
83' Diviš (pen)
58' Mejdr
81' Mejdr
17' Urbanec
90' Cabadaj
Sestavy
Šiman – Machek, Červenka, Štípek, Šmehyl (76. Wermke) – Mejdr, Jakub Dvořák II., Kopřiva (57. Selnar), Machuča (83. Vávra) – Stropek, A. Čihák.
Na lavičce: Dvořák I., Šulc, Fišer, Štursa
Trenér: Karel Tichota
Švenger – Opluštil, Martan, Jaroslav Diviš, Urbanec – Gil (76. T. Zeman), Súkenník, Batioja, Řezáč (46. Cabadaj) – Březina, Halgoš (46. Petrlák).
Na lavičce: Soukup, Maksić, Cabaña, Mach
Trenér: Zdeněk Hašek
Rozhodčí: Julínek - Vlasjuk, Kubr • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 530

Komentář

Sokolov v úvodu zatlačil hosty a velikou příležitost na otevření skóre si vypracoval v 15. minutě, kdy Západočeši dostali možnost penalty! Marek Červenka ovšem mířil k tyči až příliš přesně a trefil jen brankovou konstrukci, stav tedy zůstal bezbrankový.

Červenka neuspěl ani o chvíli později, když zakončoval z otočky nad branku. Pražané hrozili z rychlých protiútoků, ale nedokázali je dotáhnout do úspěšného konce. Když už se Viktoria dostala k zakončení, podržel domácí gólman Šiman.

Do šaten se tak šlo za stavu 0:0, avšak po přestávce dokázal skóre otevřít Žižkov. Po zákroku Šimana se k odraženému míči dostal Augusto Batioja a zblízka doklepl balon do sítě. Baník odpověděl hned po pěti minutách. Na centr z rohového kopu si naskočil Adam Čihák a důraznou hlavičkou nedal brankáři Švengerovi žádnou šanci.

Skóre na svou stranu v závěru dokázali překlopit Pražané. Jan Mejdr se dopustil faulu v pokutovém území, Viktoria dostala možnost penalty a domácí hráč byl navíc po druhé žluté kartě vyloučen. Na rozdíl od sokolovského Červenky v prvním poločase žižkovský Jaroslav Diviš penaltou nepohrdl. Vypálil doprostřed branky a rozhodl o třech bodech pro hosty. Baník už totiž vyrovnat nezvládl.