16.12.2019 | Martin Hruzík | Hráč měsíce

Hráč měsíce Přichystal: Brno je srdcovka, postup pro mě znamená vše

Foto: fczbrno.cz
Praha – Na pomyslné pažbě má i několik zářezů z nejvyšší soutěže, gólově se prosadil i proti oběma pražským "S", přesto musel v dresu Zbrojovky Jakub Přichystal spolknout i několik hořkých pilulek. Po sestupu a neúspěšné baráži ovšem zbraně neskládá a sám říká: "Pro postup udělám, co budu moci." A na hřišti je to vidět. Po změně trenéra se čtyřiadvacetiletý útočník dočkal místa v základní sestavě a povedenými výkony si vysloužil cenu pro Hráče měsíce listopadu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Jakube, konec podzimu vás zastihl v extrémně dobré formě, kde se vzala?
Těžko říct. Nejspíše změnou trenéra. Díky ní jsme každý dostali čerstvou krev do žil, makali jsme a nastalo to, co jsme všichni chtěli – začali jsme více vyhrávat.

Není vám líto, že se na rozdíl od nejvyšší soutěže ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE ještě nepokračovalo?
Určitě by pro nás bylo lepší, kdyby se teď, když jsme se rozjeli, pokračovalo dále. Ale doufám, že i po pauze navážeme na formu z konce první poloviny ročníku.

Přitom většinu podzimu jste naskakoval jen na několik desítek minut, mrzelo vás to?
Štvalo mě to, ale nezbylo mi než respektovat rozhodnutí trenéra.

Najednou je to naopak, hrajete pravidelně, střílíte branky. Co přesně vám ten podzim tak otočilo?
Trenérská výměna a zápas s Olomoucí, ve kterém každý dostal poločasovou příležitost se ukázat. To utkání mě nabudilo, následně se mi povedl první mistrák, dal jsem dva góly a chytil formu. Jediný špatný zápas byl na Žižkově, kde jsme ani nedokázali skórovat. Jinak se dařilo i mně osobně. Jak říkáte, celé se to otočilo.

Až na krátké hostování ve Frýdku-Místku a Opavě hrajete celý život v brněnských klubech. Pořád vás neláká zkusit to jinde?
Jsem z Brna a jsem Brňák každým coulem, takže za něj rád hraji. Tím neříkám, že bych se bránil tomu zkusit to jinde, leč smlouvu mám ve Zbrojovce a jsem rád, že za ni mohu hrát.

V jihomoravské metropoli jste zažil poprvé ligu, sestup i neúspěšný boj o návrat. Je to již srdcovka?
Hraji tady již pátým rokem a Brno mám zkrátka v srdci. Chci hrát se Zbrojovkou ligu, takže pro postup udělám vše, co je v mých silách.

V minulé sezóně se to nepodařilo a letos to opět zpočátku nevypadalo dobře, čím to?
Před baráží jsme loni hráli dobře, jen se nám nepodařilo postoupit. Teď na podzim jsme nějak nedokázali najít klid a trochu se trápili.

O konci Pavla Šustra se spekulovalo delší dobu, jak jste to v kabině prožívali?
Něco jsme zaslechli, ale nějak jsme se tím nezabývali. Soustředili jsme se sami na sebe a zápasy. Tohle bylo na jiných lidech.

Závěr podzimu se vám však po změně na lavičce podařil a přezimujete na třetí, barážové příčce. Bude tak zima klidnější?
Poslední zápas byl hodně důležitý (Pardubice – Brno 1:2). Určitě jsme rádi, že jsme skončili třetí a přiblížili se se první příčce, která znamená postup. Postoupit chceme všichni, i kdyby to bylo přes baráž, ovšem ideální by to bylo pochopitelně přímo.

Za necelých šest stovek podzimních minut jste stihl šest branek a jste nejlepším střelcem Brna. S tím asi musíte být spokojen...
Jsem rád, že mi to tam konečně začalo padat a daří se mi. Trenér Machálek ví, co ode mě může očekávat. Já mu chci splatit to, že mi dal šanci a vrátil mě do základu.

Díky povedené formě jste získal cenu pro Hráče měsíce listopadu, gratulujeme. Co na to říkáte?
Vůbec jsem to nečekal. Najednou mi to někdo z kluků poslal, že to viděl na internetu. Jsem za to vděčný.

Svými výkony jste na sebe určitě přitáhl zraky fotbalové veřejnosti, řešíte již nějakou nabídku?
To ne. Zatím se soustředím jen na Brno, chci s ním postoupit a zahrát si v jeho dresu znovu ligu, na ničem jiném teď nezáleží.

Je vám čtyřiadvacet, ligu jste si již zahrál. Co byste rád ještě dokázal?
Lákalo by mě zkusit to i někde v zahraničí, ale uvidíme, co bude a nebude. Znovu opakuji, teď pro mě znamená vše postup Zbrojovky.