14.01.2020 | David Klier | Aktuální zprávy

Bez Kohúta, ale i se (staro)novými tvářemi. Lídr z Pardubic vyrazil na soustředění

Foto: fkpardubice.cz
Pardubice – Pardubický tým pod taktovkou trenérů Krejčího s Novotným přezimoval na prvním místě FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a toto umístění si rozhodně bude chtít ponechat i pro jarní části. Na Východočechy čeká ještě sedm přípravných zápasů a kondiční soustředění v Bedřichově.

Pravděpodobně největší ztrátou je konec hostování Michala Kohúta. Mladý křídelní hráč v podzimní části soutěže zaujal natolik, že si ho jeho mateřský klub 1. FC Slovácko stáhl na zimní přípravu do svých řad. Do svého kmenového klubu se vrátil i útočník Tomáš Kepl. Naopak na hostování ven se vydali Tomáš Lněnička (Ústí nad Orlicí), Ladislav Mužík (Chrudim) a Daniel Kovář (Hradec Králové). Navíc v týmu nepokračuje ani Jihokorejec Jubyeong Park.

Tým poté doplnili hlavně hráči do defenzivy. Do konce sezóny v červenobílém dresu budou nastupovat staronové tváře Michal Surzyn (Olomouc) a Emil Tischler (Slovácko). Do přípravy se rovněž připojilo trio hráčů dorosteneckého věku, u kterých se uvidí, zda budou u A-týmu pokračovat. Konkrétně to jsou Samuel Šimek, Vojtěch Sychra a Petr Kurka. Původně měl v Pardubicích na jaře hostovat i brankář pražské Sparty Jan Čtvrtečka, tým z Letné si ale mladého gólmana stáhl zpět do přípravy.

První celek tabulky už má za sebou jeden přípravný zápas. V sobotu se utkal s třetiligovým Sokolem Živanice. S protivníkem, jenž v ČFL nastupuje proti pardubické rezervě, si poradil 4:0 po dvou gólech Tomáše Solila a trefách Michala Hlavatého a Jiřího Mikera.

Aktuálně je celý kádr na tradičním kondičním soustředění v Bedřichově a po návratu na hráče čeká ještě sedm přípravných zápasů, první mistrovské utkání je totiž naplánováno až na 8. března. V přípravě ještě narazí na oba týmy Slovanu Liberec, na třetiligové Ústí nad Orlicí a Velké Meziříčí a ještě tři soupeře z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY – Vysočinu Jihlava, Viktorii Žižkov a Zbrojovku Brno.