15.01.2020 | Petr Dejnožka | Aktuální zprávy

Chrudim zbrojí: přivedla Mužíka a zkouší šestici hráčů. Uspěje velký talent po návratu z Itálie?

Foto: mfkchrudim.cz
Chrudim – Východočeská Chrudim má za sebou úvodní týden přípravy na jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Průběžné jedenácté místo tabulky lze nazvat úspěchem, vedení klubu však vzhlíží výše. I z toho důvodu doznalo mužstvo řady změn, na zkoušku přišla hned šestice nových hráčů.

Výrazným trnem v oku v podzimní části byla z chrudimské strany produktivita. Kometa loňského ročníku Daniel Vašulín střelecky tentokrát zaostávala, ani ostatní ofenzivní hráči však ve finální fázi jistotou neoplývali. Kroky vedení klubu v zimní přestávce tak mířily právě tímto směrem.

Hlavní a zatím jedinou potvrzenou posilou Chrudimi je záložník Pardubic Ladislav Mužík, který míří k rivalovi na půlroční hostování. „Mužík by nám měl zvýšit produktivitu a sílu v útočné fázi. Považujeme za velkou výhodu to, že je využitelný na více postech. Je to velký talent, který má již zkušenosti s FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU a myslím si, že pro oba subjekty bude jeho angažmá v Chrudimi výhodné,“ komentoval příchod nadějného střelce ze sousedního klubu trenér Jaroslav Veselý.

Dále se během prvního týdne přípravy hlásila v Chrudimi další pětice hráčů na zkoušku. Stoper Denis Krištof a záložník Roman Čáp již v chrudimském dresu působili, nyní dostali šanci se znovu poprat o místo v kádru. Kromě nich se do přípravy zapojil také čerstvě dvaadvacetiletý záložník z Pardubic Jan Nikodém a obránce Michal Trávníček, který přichází na zkoušku z mateřského Hradce Králové.

To ještě není vše. Nejčerstvějšími testovanými hráči jsou dva mládežničtí reprezentanti – David Surmaj, který strávil podzim v třetiligových Zbuzanech a Jan Havlena, který by chtěl v Chrudimi zrestartovat svoji kariéru. Jako šestnáctiletý odešel z Náchoda do Itálie, kde během čtyřletého působení nakoukl dokonce do Serie B. Po třech těžkých zraněních kolene se rozhodl italskou misi ukončit, po podzimu v rezervě Bohemians se pokusí vrátit do velkého fotbalu právě na východě Čech.

Oproti podzimu nebudou v mužstvu pokračovat záložníci Tomáš Froněk, Bao Nguyen Luong a obránce Lukáš Mastík. Nově navíc mužstvo opustil Lukáš Kopecký, který odešel na zkoušku do třetiligových Živanic.

Během zimní přípravy si Chrudimští musí vystačit s azylem v sousedních Pardubicích. „Většinu času budeme trénovat v Pardubicích na Hůrkách, protože naše umělá tráva je v katastrofálním stavu a čeká ji rekonstrukce. Pojedeme v kondičních blocích,“ vyjádřil se hlavní kouč.

Oproti loňské sezoně Chrudimští tentokrát nebudou hrát zimní ligu, s účastí ještě čtrnáct dní před koncem podzimní části přitom počítali. „Potýkáme se s problémy ohledně přípravných zápasů. S vyřazením ze zimní ligy jsme nepočítali a snažíme se s absencí daných zápasů popasovat po svém,“ posteskl si Veselý.

Do zápasové části přípravy vstoupí Chrudim po modelovém zápase o tomto víkendu až v sobotu 18. ledna na umělé trávě proti Teplicím. Na začátku února svěřenci trenéra Veselého zamíří na týdenní soustředění do Ústí nad Orlicí. Generálka na start jarní části proběhne v sobotu 29. února doma proti Líšni.