18.01.2020 | Igor Mainka | Aktuální zprávy

O skladbě třineckého kádru rozhodnou následující měsíce, cílem je první osmička

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Hráči devátého týmu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v těchto dnech polykají těžké kondiční dávky na soustředění v Luhačovicích, kde jsou již tradičními hosty v lednovém období.

Slezané velkých změn v zimním přípravném období neprovedli. Tým opustili pouze nigerijský mládežnický reprezentant Muhamed Tijani, který zkouší štěstí v Karviné, a ofenzivní záložník Luis Arroyo. Mladý Ekvádorec zamířil na zkoušku do Olomouce k trenéru Nečkovi, který si ho vyhlédl v době svého třineckého působení.

Zbylá devatenáctka hráčů zůstala ve službách beskydského celku. K nim se připojil testovaný karvinský záložník Erik Puchel a mladíci Adam Lasota, Matteo Burgo a Petr Niemczyk. „Věřím, že nám nevznikne nějaký problém s dalšími odchody hráčů. V případě odchodů se budeme snažit mužstvo doplnit, tak abychom neustoupili ze svých cílů,“ pověděl trenér Svatopluk Habanec.

Ať už byl trenérem kdokoli, třinecké fotbalisty posedmé hostil areál Vega v Pozlovicích u Luhačovic. „Máme tady nadstandardní podmínky pro přípravu. Je tady hřiště, vhodný terén, hala, posilovna, dobrá strava, vše co potřebujeme. Příprava je tady dobrá, tréninky se snažíme dělat s míčem a herní formou, ale ne vždy je to možné. Únava hráčů se kumuluje, ale v sobotu je čeká poslední tréninková dávka. Další týdny už budou herní, budeme mít několik anglických týdnů, kde chceme zdokonalovat naše herní dovednosti,“ pochvaloval si soustředění a představil plán následujících týdnů bývalý trenér Ústí nad Labem, Slovácka nebo Brna.

Třinečtí si před jarním restartem naplánovali devět přípravných utkání převážně s celky z nižších soutěží. Větší polovina soupeřů pochází ze Slovenska, další dva týmy hrají MSFL a na konci ledna přijede do Třince Woliborz, účastník krajské soutěže v Polsku. Bez soupeře z nejvyšší soutěže nebudou. „Měli jsme v plánu hrát se Slováckem, ale tento zápas nám odpadl. Jsem rád, že se nám podařilo získat prvoligového soupeře v podobě Opavy. Pro ně to bude generálka na ligu,“ těšilo třineckého trenéra.

Jeho tým už má jedno přípravné utkání za sebou. Slovenská devatenáctka inkasovala cestou ze soustředění v Kravařích výprask v podobě výsledku 4:0. Dva góly vítězů dal Kubala, jeden Puchel a jednu branku přidal Bulawa.

Do startu jarní části má Třinec ještě necelé dva měsíce, přesto cíl je jasný. „Ze svých cílů nechceme uhnout. Chceme hrát střed tabulky, tudíž minimálně postoupit o jedno místo dopředu,“ přeje si Habanec. Zda se to Slezanům povede, to se dozvíme v závěru května, kdy bude rozehráno poslední kolo soutěže.

Rozpis zápasů během zimní přípravy:

11. ledna: Třinec – Slovensko U19 4:0
22. ledna: Liptovský Mikuláš – Třinec (11:00, Žilina)
29. ledna: Třinec – Woliborz (12:00)
1. února: Žilina B – Třinec (11:00)
9. února: Opava – Třinec (14:30)
12. února: Třinec – Banská Bystrica (11:30)
15. února: Třinec – Baník Ostrava B (10:00)
22. února: Třinec – Púchov (12:00)
29. února: Třinec – Petřkovice