21.01.2020 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Magera opouští na vlastní žádost Brno, hrát bude třetí ligu

Foto: fczbrno.cz
Praha, Brno – Sedmnáct branek a osm gólových asistencí – taková je bilance bývalého reprezentačního útočníka Lukáše Magery za poslední rok a půl, kdy oblékal dres brněnské Zbrojovky. Další trefy už však zkušený sedmatřicetiletý kanonýr ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE nepřidá. V moravské metropoli ukončil na vlastní žádost předčasně smlouvu, která mu měla vypršet v létě.

Do Brna přišel pomoci týmu k návratu mezi elitu v létě roku 2018. Od té doby zasáhl celkem do 45 zápasů. Nyní je jasné, že duel 16. kola v Pardubicích byl pro něj tím posledním, který za Brno odehrál. Borec z Poděbrad v klubu na vlastní žádost skončil a přesouvá se blíže k rodině. Kopat bude nově za třetiligové Zápy.

„Mrzí mě, že jsem angažmá tady neukončil postupem, v baráži k tomu chybělo málo,“ vzpomínal v rozhovoru pro klubový web Zbrojovky Magera na neúspěch ze závěru loňské sezóny. „Doufám, že to kluci dotáhnou a Brno bude příští rok hrát první ligu. Mužstvo na to sílu má a ligu si zaslouží fanoušci i lidi v klubu,“ přeje svému nyní již bývalému zaměstnavateli do budoucna jen to nejlepší.

Magera nastoupil v probíhajícím ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY do třinácti utkání a mezi tři tyče se trefil třikrát. „Odvedl u nás fantastický kus práce. Od prvních dnů potvrzoval, jak příkladným profesionálem je. Jeho vytížení v závěru podzimu už ale bylo menší, a proto jsme ve spolupráci s ním hledali odpovídající řešení. Lukášovi patří za jeho služby a přístup obrovský dík,“ vysvětloval rovněž na brněnském webu sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.