22.01.2020 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Na tréninku Pardubic se hlásily hned čtyři nové tváře

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Praha, Pardubice –Po podzimu vedoucí celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Pardubic nepřestává s posilováním kádru. Zkraje týdne se na tréninku hlásili hned čtyři nováčci.

Nejzkušenějším nováčkem v pardubické kabině je jednatřicetiletý brankář Marek Boháč, jenž na podzim odchytal v dresu Příbrami deset utkání ve FORTUNA:LIZE. Boháč má za sebou několik tréninků v Sokolově, poté se mu ale ozvaly Pardubice. 

„Rozhodl jsem se jít tady. Hrát o postup je zajímavé. Je na vás sice tlak, ale příjemný. Moc se na to těším,“ pochvaluje si muž, jenž v minulosti působil i v pražské Slavii, na Žižkově či ve Vlašimi.

Další posilou je třiadvacetiletý záložník Ewerton Paixao da Silva. Třiadvacetiletý Brazilec přichází na východ Čech z Mladé Boleslavi, předtím působil ve slovenské lize.

V útoku se o místo v sestavě popere devatenáctiletý Jakub Selnar. Člen mládežnické reprezentace do dvaceti let je kmenovým hráčem plzeňské Viktorie, podzim ale strávil na hostování v Sokolově. S pardubickým týmem se již seznámil během minulého týdne na soustředění.

Na testech je v Pardubicích také stejně starý záložník Martin Šplíchal, jenž přichází z Dynama České Budějovice.

S týmem nadále zůstává i trojice dorostenců Kurka, Sychra a Šimek. V pondělí se k „áčku“ navíc připojil i jejich brankářský vrstevník Nalezinek.

Vedoucí celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čekají tento týden dva přípravné zápasy proti libereckému Slovanu. Ve středu se Pardubice utkají v Ohrazenicích od 11 hodin s juniorkou, v sobotu dopoledne pak změří síly v Turnově s prvoligovým týmem mužů.