11.02.2020 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Jihlavský bek Tijani míří do ligy, posílí mistrovskou Slavii

Foto: slavia.cz
Jihlava, Praha – Jihlavský stoper Mohamed Tijani míří do nejvyšší soutěže. Dvaadvacetiletý bek z Pobřeží Slonoviny odchází na hostování s opcí do týmu úřadujícího mistra a lídra FORTUNA:LIGY – Slavie Praha.

Zadák, jenž v Jihlavě odkopal za rok 29 ligových a 3 pohárové zápasy, v nichž vsítil tři branky, vykazoval během svého angažmá na Vysočině značný herní progres.

„Potvrdil potenciál, který jsme v něm už během jeho působení na Vyškově viděli. Svými výkony v našem dresu zaujal celou řadu předních českých klubů a těší nás, že zájem o něj pokračoval i po nedávném nezdařeném přestupu na Letnou,“ přiznal na klubovém webu ředitel jihlavského klubu Jan Staněk.

Blízko angažování Tijaniho, jenž až do sedmnácti let hrával fotbal v rodné vesnici v Pobřeží Slonoviny, původně kroužila pražská Sparta, africký obránce ale neprošel zdravotními testy. O to více je jeho současné angažmá pikantnější. 

„Jsem moc rád, že jsem ve Slavii. Chtěl bych se předvést v co nejlepším světle a přispět k tomu, aby se Slavia udržela na pozici nejlepšího českého klubu,“ stihl už Tijani prohlásit v prvním rozhovoru pro web Slavie.