12.02.2020 | LFA | Aktuální zprávy

Fortuna prodloužila kontrakt s LFA do roku 2024

Foto: fnliga.cz
Sázková kancelář Fortuna, generální partner českého fotbalu a titulární sponzor profesionálních soutěží prodloužila smlouvu s Ligovou fotbalovou asociací až do sezony 2023/24. Stávající kontrakt uzavřený na podzim 2016 měl vypršet v červnu 2022. Nově uzavřená dohoda dává českému ligovému fotbalu jistotu a prostor pro rozvoj všech klíčových projektů, zároveň oboustranně zohledňuje aktuální potřeby a možnosti efektivního plnění, které vyplývají ze zkušeností získaných v uplynulých třech letech.

„Během uplynulých sezon a zejména té minulé, kdy jsme poprvé dali název nejvyšší soutěži v zemi, jsme získali řadu zkušeností, které jsme se rozhodli pružně zohlednit. Provedená aktualizaci nyní lépe odpovídá našim přáním a stejně tak potřebám našeho partnera. V minulém ročníku jsme pro fanoušky realizovali na 60 eventů, rozdali jim dárky za 5 milionů a za to dostali cennou zpětnou vazbu. Prodloužením kontraktu o další dva roky jsme si rozšířili prostor, abychom naše záměry dokázali dále rozvíjet,“ říká David Vaněk, generální ředitel sázkové kanceláře Fortuna.

„Jsme nesmírně hrdi na to, že generální partner, sázková kancelář Fortuna, je spokojená s naší vzájemnou spoluprací. Svědčí o tom fakt, že jsme se dohodli na prodloužení smlouvy do roku 2024 včetně dalšího rozšíření společných projektů. Je to významný signál pro profesionální fotbal, který nám dává potřebnou jistotu do delšího období, v němž se můžeme zaměřit na koncepční řízení obou nejvyšších fotbalových soutěží,“ připomněl Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Obě strany se zavázaly blíže nekomentovat ekonomické detaily transakce. V návaznosti na memorandem stvrzenou spolupráci LFA s FAČR a veřejně deklarovaný společný cíl zkvalitnit a rozšířit video v českém fotbale nicméně dochází oproti úvodní dohodě k bezprostřednímu navýšení finančního plnění ze strany Fortuny, a to právě na podporu projektu videorozhodčích.

„Nejčastější výtkou směrem k videu je jeho nepřítomnost na všech utkáních, což je pochopitelně myšlenka správná, nicméně v první fázi byla těžko proveditelná. Jsme rádi, že se celý projekt nastartoval a že v tuto chvíli díky zlepšené spolupráci LFA, FAČR a dalších partnerů máme příslib pokrytí všech utkání už v příštím ročníku. Zrychlení procesu napomůže i nový kontrakt, kde jsou díky restrukturalizaci a navýšení plnění přímo definovány prostředky na rozšíření videa v českém ligovém fotbale,“ doplňuje David Vaněk.

Projekt videorozhodčích Fortuna vnímá jako klíčový s významným potenciálem zvýšit férovost a transparentnost fotbalu. Stejně tak trvá přesvědčení, že hrát ve FORTUNA:LIZE nižší počet utkání než ve srovnatelných evropských soutěžích by bylo chybné a že přínos nového modelu s určitým odstupem docení všichni zainteresovaní.