23.02.2020 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Jihlava sází na zahraniční posily, těch dorazila na vysočinu celá řada

Foto: fcvysocina.cz
Praha, Jihlava – Jihlavská Vysočina vyrukuje do jarních bojů o postup do FORTUNA:LIGY hned s několika zahraničními akvizicemi, často z exotických zemí.

Víceletý kontrakt podepsal s Jihlavou ofenzivně laděný záložník Luis Arroyo, který na Vysočinu přestoupil z Třince. Během zimní přestávky neuspěl na testech v olomoucké Sigmě, stačil během ní však vsítit gól právě do sítě Jihlavy, jejíž dres bude nově oblékat.

„Po odchodu Jawa jsme hledali varianty, jak zvýšit naši variabilitu a nebezpečnost v útoku, zároveň chceme myslet i na budoucnost. Luis vše, co jsme hledali, splňuje. Rozhodně může být pro naši hru zajímavý a také doufáme, že bude atraktivní pro diváky,“ uvedl na adresu třiadvacetiletého Ekvádorce Jan Staněk, klubový ředitel.

V podpis smlouvy byl tento týden proměněn test Waly Dioufa (na úvodním snímku), senegalského stopera s francouzským pasem. V kádru po podzimu druhého týmu tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY by mohl zacelit díru po Mohamedu Tijanim, jenž zamířil hostovat do mistrovské Slavie. Dvaadvacetiletý zadák prošel mládežnickými týmy PSG či Lyonu, působil rovněž ve španělském Leganés. V roce 2017 odehrál na mistrovství světa hráčů do dvaceti let za Senegal pět zápasů.

Na víceletém kontraktu se s jihlavským klubem domluvil jihosúdanský křídelník Chok Dau, jenž zatím nejvýraznější stopu zanechal v australských klubech Perth Glory a Inglewood United. Stejně jako Diouf má zkušenosti s národní reprezentací.

„FC Vysočina jsme si vybrali záměrně, jelikož klub umí pracovat se zahraničními hráči a od začátku jsme byli přesvědčeni o tom, že pro Choka představuje správnou adresu,“ okomentoval angažmá Daua Radek Daníček z agentury, která transfer zprostředkovala.

Po průtazích s vyřízením víz se do tréninkového procesu vrátil i talentovaný kolumbijský středopolař Esteban Beltrán.