03.03.2020 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Budeme silnější než na podzim, zní z Jihlavy

Foto: fcvysocina.cz
/VIDEO/ – Jihlava – Brány jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se otevřou v pátek soubojem Jihlavy s Třincem. A právě zástupci Vysočiny, která figuruje po podzimu na druhém místě tabulky, uspořádali tradiční tiskovou konferenci, které se zúčastnili klubový ředitel Jan Staněk, trenér mužského týmu Radim Kučera a kapitán Lukáš Vaculík, jenž je rovněž členem představenstva.

„Po dlouhé zimní pauze jsme samozřejmě napjatí a plni očekávaní. Uvědomujeme si, jak specifické jaro nás čeká. Tři zápasy v březnu, hned šest v dubnu a pět v květnu. Moje predikce je taková, že o tom, jak se to nahoře poskládá, rozhodně právě velmi náročný duben,“ myslí si ředitel klubu Jan Staněk.

„Chceme vydolovat maximum z březnových utkání, abychom se mohli odpíchnout do těžkého čtvrtého měsíce. Pak se děj vůle boží,“ pokračoval Staněk, jenž se postupně dostal k ambicím klubu z Vysočiny.

„Budeme chtít vyhrát každý zápas a uvidíme, na co to bude stačit. Bylo by rozhodně hezké skončit do třetího místa. Věřím lidem, se kterými v klubu pracuji, že mají schopnosti jej mezi ty nejlepší dotáhnout. Máme však velký respekt k soupeřům a změnám, kterými jsme v zimě prošli,“ připomněl klubový ředitel odchody klíčových hráčů Tijaniho a Jawa.

„U nově příchozích jsme v očekávání, jak se do sestavy zapojí. Zatím to po charakterové a lidské stránce vypadá, že by s nimi problém být neměl,“ podotýká Staněk na adresu hned několika nových tváří z ciziny. Na soupisce Vysočiny figurují nově třeba Ekvádorec Arroyo, Senegalec Diouf, Jihosúdánec Dau či navrátivší se Kolumbijec Beltrán.

Slovo dostal na tiskové konferenci také trenér „A“ týmu Radim Kučera. „Myslím si, že nám vzrostla konkurence z hlediska šíře kádru. Ta je větší než v podzimní části,“ pochvaluje si lodivod týmu, který do jarních bojů vstoupí z druhého místa tabulky.

Až v lize se podle Kučery ukáže, jak na tom jeho nově poskládaný mančaft je. „Zpočátku lze očekávat rozháranou, bojovnou a běhavou hru bez velké fotbalovosti. Svou roli sehraje i počasí a stav terénů. Odrazit se budeme chtít od potvrzení naší síly v domácím prostředí, kde se nám dlouhodobě daří,“ plánuje šestačtyřicetiletý stratég.

Na tato slova navázala i trenérova prodloužená ruka v kabině – kapitán Lukáš Vaculík. „Každý je nahraditelný a zdravý konkurenční tlak by měl pomoci i kvalitě tréninkového procesu a zlepšování výkonnosti hráčů. I proto věřím, že budeme silnější než na podzim a budeme se rvát nahoře o přední příčky,“ zůstává optimistou zkušený šestatřicetiletý záložník.