05.03.2020 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

V Hradci se nezříkají ambicí. Chceme být šelmy, které budou lovit, varuje Frťala

Foto: fchk.cz
/VIDEO/ – Hradec Králové – Ještě před startem jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v Hradci Králové uskutečnila tisková konference. Té se ve středu zúčastnili sportovní ředitel Jiří Sabou, trenér Zdenko Frťala a fotbalisté Adam Vlkanova s Jakubem Radou.

Votroci ztrácejí po podzimu na páté pozici jediný bod na třetí barážové místo, na vedoucí flek pak pět bodů. „Chceme být šelmy, které budou lovit. Víme, že každý soupeř bude mít motivaci nás potrápit, ale nezříkáme se ambicí minimálně na baráž,“ pronesl na tiskové konferenci trenér „A“ týmu Zdenko Frťala.

Že není nic ztraceno, ví dobře i Adam Vlkanova. „Když jsme postupovali naposledy, byli jsme po podzimu třetí nebo čtvrtí a měli jsme ztrátu asi sedmi bodů na Znojmo. Proč bychom to nemohli vyrovnat?“ položil řečnickou otázku rychlonohý záložník.

Pomoci by k úspěchu měly i nové tváře, na východ Čech během zimní přestávky dorazili Janové Král s Mejdrem, a také zkušený Jakub Rada. „Z mého pohledu máme sílu a kvalitu. Chci, abychom šli do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát a udělali pro to maximum,“ burcoval Jiří Sabou.

„Nejdůležitější je duch kabiny. Ten tady teď funguje,“ libuje si Frťala před náročnou misí. „Hodně lidí si myslí, že FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA je procházkou růžovým sadem, ale je fyzicky náročná,“ upozornil devětačtyřicetiletý rodák ze slovenské Nitry. Podle něj slibuje nabité čelo tabulky atraktivní průběh jara.

Hradec Králové do něj vstoupí v neděli od 14:30 hodin, kdy hostí na svém stadionu nováčka z Líšně.