05.03.2020 | Petr Dejnožka | Aktuální zprávy

Chrudim chce navázat na úspěšný podzim. Posily přinesly dravost, věří trenér Veselý

Foto: mfkchrudim.cz
/VIDEO/ – Chrudim – Zopakovat loňskou záchranu. To je hlavní cíl týmu MFK Chrudim, který bude do jarní části vstupovat z jedenácté pozice s osmnácti nasbíranými body. Mužstvo posílilo o pětici mladých hráčů, na jejichž přínos budou v Chrudimi velmi spoléhat.

Ač se podzimní část Chrudimi vydařila více, než ta při premiérové druholigové sezoně, spokojenost panuje v klubu jen z části. „Měl jsem plány přehoupnout se přes dvacet bodů. Cítíme, že mančafty pod námi budou připravenější, musíme být obezřetní, nečeká nás nic jednoduchého,“ varoval na tiskové konferenci šéf klubu Tomáš Linhart.

I z toho důvodu Chrudimští na zimním přestupovém trhu nespali.  „Chrudim je low cost klub se všemi výhodami i zápory. Jsme klub, který by měl být transferově aktivní tím směrem, že budou přicházet mladí a perspektivní hráči, kteří budou chtít udělat velkou kariéru a mohou ji u nás nastartovat,“ poodkryl přestupovou politiku Chrudimi trenér Jaroslav Veselý. Jeho kádr rozšířili záložníci z Pardubic Ladislav Mužík a Jan Nikodem, z Itálie přes tým pražských Bohemians přišel na východ Čech tehdejší obrovský talent českého fotbalu Jan Havlena. Chrudimští sáhli také po obráncích Trávníčkovi a Krištofovi, který v Chrudimi působil již během prvního druholigového podzimu.

„Posily přinesly dravost, nasazení a entuziasmus. Budou však samy muset ukázat, že do mužstva patří a vydobýt si své místo,“ upozornil Veselý. Fanoušci si nejvíce slibují od Ladislava Mužíka, který i přes svůj mladý věk vnese do chrudimského mužstva řadu druholigových zkušeností. „Je pro mě záhadou, že si nevydobyl větší místo v Pardubicích, ale nechci vše směřovat k tomu, že je spasitel. V létě se podobně skloňoval Daniel Vašulín, naložila se na něj spousta tlaku a hráč se s tím musel vyrovnávat. Sám hráč to nezvládne, vždy to musíme utáhnout jako tým,“ ví Veselý.

Mužstvo Chrudimi o zimní pauze opustil zapomenutý střelec Tomáš Froněk, krajní záložník Tomáš Hynek či zadák Lukáš Mastík, který skončil kvůli pracovním důvodům. Příprava se chrudimským fotbalistům výsledkově vcelku vydařila, z osmi zápasů přesně v polovině utkání slavili vítězství, cennou remízu uhráli s ligovým výběrem Teplic.

Vstup do jara pro Chrudimské přijde v sobotu dopoledne na domácím hřišti důležitým soubojem proti Varnsdorfu. „První zápas může napovědět, ale nic nerozhodne. Našim cílem je udělat dvanáct bodů k záchraně, s jednou výhrou si nevystačíme. Říkal jsem hráčům v kabině, že mým přáním je, abychom je nahráli co nejdřív. Pro mě je cíl moci si stanovit cíl další. Teď je ale zbytečné mluvit o čemkoliv jiném, než o záchraně,“ uzavřel trenér Jaroslav Veselý.