07.03.2020 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim v sedmigólovém utkání porazila Varnsdorf

Foto: Aleš Vladyka
Chrudim – Sobotní program úvodního jarního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zatím přeje domácím celkům. Po výhrách Žižkova nad Duklou a Vyšehradu nad Vítkovicemi uspěla i Chrudim, která v domácím prostředí zdolala Varnsdorf. A podobně jako ve dvou zmiňovaných zápasech i zde padaly góly. Diváci v Chrudimi jich viděli hned sedm a mohli slavit vítězství domácího celku v poměru 5:2.
5' Mužík
42' Vašulín
61' Rybička (pen)
70' Vašulín
90' Sixta
16' Kouřil
85' Breda
18' Drahoš
62' Trávníček
71' Vencl
74' Rybička
27' Kubista
60' Breda
Sestavy
Mrázek – Hlavsa, Drahoš, Vencl, Trávníček – Kesner, Sixta – Mužík (90. Sulík), Rybička (84. Ujec), Dostálek (76. Nikodem) – Vašulín.
Na lavičce: Zíma, Krištof, Řezníček, Havlena
Trenér: Jaroslav Veselý
Samoel – Heppner (72. Zezula), Rudnytskyy, Kouřil, Lehoczki – Ondráček, Bláha, Kubista, Barac – Kocourek (80. Novák), Schön (56. Breda).
Na lavičce: Vaňák, Novák, Šimon
Trenér: David Oulehla
Rozhodčí: Julínek – Blažej, Hock • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 750

Komentář

Vstup do prvního jarního zápasu vyšel mnohem lépe Chrudimi, která od úvodní rozehrávky na svého soupeře nastoupila. Podzimní posila Ladislav Mužík byl hodně vidět především v prvních minutách. Nejprve po svém průniku vymýšlel zajímavý centr na nabíhajícího Vašulína, o chvíli později ale již mířil do černého. Po Rybičkově pasu totiž postupoval sám na gólmana a přízemní střelou k tyči otevřel v páté minutě skóre prvního jarního utkání obou týmů.

Příliš dlouho se ale Chrudimští z vedení neradovali. Po čtvrthodině hry totiž propadl do šestnáctky centr z rohového kopu na nohu Martina Kouřila, který neměl před brankářem Mrázkem práci složitou. Domácí měli i nadále herně navrch a drželi se častěji na balonu, soupeř hrozil především z rychlých akcí, v případě postupu Ondřeje Kocourka ale zapracoval efektivní skluz Ondřeje Vencla.

Gólová radost přišla znovu až tři minuty před pauzou a znovu se do vedení dostali Chrudimští. Novic Trávníček prudkým centrem z levé strany našel nabíhajícího Daniela Vašulína, jehož přesná teč nad brankáře Samoela přinesla užitek.

Velkou příležitost na vyrovnání ještě před pauzou měl Varnsdorf znovu po střele Kocourka, již překonaného Mrázka však znovu na brankové čáře zastoupil připravený Vencl. Poločasové vedení Chrudim již jen navyšovala. Úvodní šance sice ještě sladkou odměnu nepřinesly, po zákroku na kapitána Kesnera byl však ve prospěch domácího týmu nařízený pokutový kop, se kterým si bez problému poradil Petr Rybička.

Povzbuzená Chrudim valila na branku Varnsdorfu jeden útok za druhým, čtvrtá branka přišla po pěkné akci, na jejímž konci podruhé mimo dosah gólmana Samoela zamířil Daniel Vašulín. V závěru zápasu se hosté již s porážkou smířili, po standardní situaci však snížil David Breda. Přestřelka ještě nebyla u konce, definitivní tečku za skóre udělal v nastavení pěknou střelou pod břevno David Sixta.

Chrudim tak ve svém prvním zápase jara porazila Varnsdorf výsledkem 5:2.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Veselý (MFK Chrudim): „Zápas se mi hodnotí dobře. Získali jsme cenné tři body, před zápasem bych v nouzi bral i bod, aby se na nás soupeř nedotáhl. Výhra nám dá klid, nic to ale nemění na tom, že nejsme rozhodně zachránění. Dali jsme rychlou branku, začátek byl slušný, ale není to poprvé, co nám rychle vstřelený gól uškodil. Upadli jsme do letargie, postupem času soupeř začal hrozit z brejkových situací a vše vyvrcholilo proměněnou standardní situací. Je to pořád dokola. Konec první půle jsme dohrávali v obrovské křeči, po pauze strašně pomohla třetí branka, která zápas rozhodla. Mrzí mě, že jsme si opět nechali dát dva góly ze standardek, to je další úkol, se kterým musím rozhodně něco udělat.“

David Oulehla (FK Varnsdorf): „Je to těžké zde hrát, na druhou stranu si za porážku můžeme zcela sami. Po hloupé chybě jsme si první branku dali prakticky sami, po vyrovnání přišel neodpískaný jasný penaltový zákrok, navíc jsme za stavu 1:1 měli dobrý přechod do útoku, který jsme ale nevyřešili gólově. Druhá půlka byla špatná, penalta vše definitivně zlomila. Nejsem spokojen s výkonem svého mužstva, mimo Kouřila všichni zahráli pod své možnosti. Představoval bych si úplně něco jiného.“