10.03.2020 | Filip Lefenda | Rozhovory

Remíza s Líšní? Ztráta, shodují se v Hradci Králové

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Fotbalisté Hradce Králové se i podruhé v sezóně rozešli s nováčkem z Líšně smírně. Spolufavorit na postup do FORTUNA:LIGY šel sice na domácím hřišti do vedení, hosté ale dokázali na Leiblovu trefu z 26. minuty bleskově reagovat a remízu nakonec ubránit. „Pro nás jsou to ztracené dva body,“ litoval po závěrečném hvizdu i své neproměněné šance královéhradecký záložník Adam Vlkanova.

Zatímco vedoucí trio bodovalo naplno, Votroci na úvod jara klopýtli. „Je to ztráta. Chtěli jsme vyhrát a mít tři body,“ přiznal Vlkanova. „Vedli jsme 1:0, ale strašně brzy jsme si nechali dát na 1:1. Je to strašná škoda. Takové zápasy musíme vyhrávat,“ uvědomuje si rychlonohý záložník.

Sám si přitom sypal popel na hlavu, v poslední desetiminutovce totiž mohl z dobré šance rozhodnout. „Dostal jsem skvělý balon, zasekl si ho před dvěma protihráči a měl otevřenou celou bránu,“ vzpomínal pětadvacetiletý fotbalista, jenž svou akci ale nakonec překombinoval. „Zblokovali mi to, měl to být gól na 2:1 a byl by klid. Z velké části to beru na sebe, tohle bych měl dávat,“ kroutil hlavou.

Proti dobře bránícímu soupeři se Hradečtí dostávali do zakončení jen velmi těžko. „Zatáhli se, bod byl pro ně dobrý. Nepotřebovali nás nikde honit. Neměli jsme tolik šancí, kolik bychom chtěli mít,“ usoudil Vlkanova.

Na jeho slova navázal i trenér Hradce Králové Zdenko Frťalo. „Spokojenost určitě nepanuje. Zápas jsme rozehráli dobře, pak jsme ale dostali hrozně laciný gól,“ hodnotil duel zkušený kouč. „Chyběla mi větší odvaha v mikrosituacích před vápnem. Ve finále si ale myslím, že je remíza spravedlivá. Líšeň neudělala jedinou chybu,“ vyzdvihl sportovně výkon protivníka.

„Přijeli poctivě a zodpovědně bránit. My některé věci řešili tak, že byly vodou na jejich mlýn,“ dodal Frťala, který dobře ví, že na Hradec budou soupeři na jaře dobře připraveni.

Na ambicích klubu z východu Čech se ale po prvním nezdaru nic nemění. „Jsme nastaveni na každý zápas tak, že chceme vyhrát. Nemůžeme chtít nic jiného,“ podotkl Vlkanova, jenž se se spoluhráči v neděli představí na půdě Varnsdorfu.