19.05.2020 | LFA | Aktuální zprávy

První kolo testování mezi kluby kompletní. Z celkových téměř 1500 testů jsou dva pozitivní

Foto: lfafotbal.cz
Ligová fotbalová asociace zajistila pro všech 32 profesionálních klubů testy metodou PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2, kterých se v uplynulých dnech podrobili nejen všichni hráči A týmů a realizačních týmů, ale i vybraní pracovníci jednotlivých klubů. Testy prokázaly pouhé dva případy – po jednom v klubech FK Mladá Boleslav a SK Slavia Praha, u všech zbývajících 1440 testů nebyla nákaza nalezena.

Testy probíhaly u všech klubů od minulého pátku do pondělí a zpracovaly celkem téměř 1500 vzorků. Ligová fotbalová asociace během dnešního odpoledne obdržela zprávu, že z celkového počtu necelých 1500 otestovaných osob byla nákaza koronavirem potvrzena pouze u dvou osob. K jednomu pozitivnímu vzorku z klubu Mladé Boleslavi dnes přibyla jedna další osoba z pražské Slavie. Všech zbývajících 1440 testů bylo negativních. V obou případech se jednalo se o bezpříznakové případy.

Všechny profesionální kluby při svém tréninkovém procesu v uplynulých týdnech plně respektovaly nastavená pravidla Ligové fotbalové asociace odsouhlasená s pracovní skupinou ministerstva zdravotnictví ČR. Další postup v případě obou klubů je nyní plně v kompetenci místně příslušných krajských hygienických stanic. LFA ani samotné kluby nebudou zveřejňovat identitu nakažených osob. Všechny kluby bez výjimky budou ještě v následujících dnech absolvovat plánované druhé kolo PCR testů, kterých se znovu zúčastní všichni hráči, členové realizačních týmů a další pracovníci klubů.