25.05.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Restart soutěže: Dukla porazila druhou Jihlavu a snížila její náskok na jediný bod

Foto: fkdukla.cz
Praha – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA navázala na sobotní restart FORTUNA:LIGY a po více než dvou a půl měsících znovuzahájila jarní část. V předehrávaném utkání 18. kola se radovala Dukla, která před kamerami ČT sport porazila druhou Jihlavu 2:1. Za domácí se prosadili Souček s Holíkem, jediný gól Vysočiny vstřelil Zoubele.
6' Souček
47' Holík
7' Zoubele
39' Fišl
75' Smejkal
Sestavy
Rada – Dancák, Fišl, Chlumecký – Souček (87. Ullman), Tetour, Kozma, Doumbia, Preisler (73. Hašek) – Ayong (70. Fábry), Holík.
Na lavičce: Hruška, Jakab, Kozel, Krunert
Trenér: Roman Skuhravý
Vejmola – Křišťál (27. Diouf), Tlustý (81. Vaculík), Pojezný – Novotný, Lacko, Smejkal, Javůrek (81. Šudajwa) – Arroyo (61. Koubek), Zoubele, Rezek (61. Klobása).
Na lavičce: Veselý, Mikuš
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Proske – Dobrovolný, Dresler • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

Na góly se nečekalo dlouho. V 5. minutě rozběhl akci domácí kapitán Tetour a předal míč nalevo Preislerovi. Jeho centr jihlavská obrana odvrátila nedůrazně a Daniel Souček placírkou z 12 metrů otevřel skóre.

Hned po výkopu získali hosté roh, míč vracel debutující Vojtěch Křišťál hlavou před bránu a rovněž hlavičkou vyrovnal Lukáš Zoubele.

Na Pražanech byl znát hlad po vítězství, i bez opor Pirocha s Hadaščokem soupeře přehrávali. Kozma z voleje pálil vedle, Tetour z úhlu neprostřelil brankáře Vejmolu. Jihlavští vyráželi do brejků a jejich největší šanci v ponechané výhodě zmařil Smejkalovi ve 39. minutě brankář Rada.

Jihlava hrála venku čtyřikrát po sobě 1:1 a stejné skóre platilo i o přestávce, po ní však vydrželo jen minutu a čtvrt. Střídající Senegalec Diouf zbytečně odhlavičkoval míč, směřující do Vejmolovy náruče. Souček ho vrátil Lukáši Holíkovi a ten angličanem vsítil vítěznou trefu.

Jihlavští obránci ještě dvakrát zastoupili svého gólmana – nejdříve v 52. minutě Novotný vyrazil z brankové čáry Holíkovo zakončení a v závěru zápasu zablokovali hned tři střely, které z malého prostoru během několika vteřin vyslali Fábry, Holík a Souček.

I jinak si Dukla hlídala těsný náskok a o žádném závěrečném náporu druhého celku tabulky nemohlo být řeči. Nejnebezpečnější byla Novotného hlavička, kterou poslal Javůrkův centr zblízka nad břevno.