26.05.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Druhá výhra v sezóně! Poslední Sokolov vyzrál na Vyšehrad a smazal ztrátu

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – Fotbalisté Sokolova slaví druhou letošní výhru! Poslední tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zdolal po koronavirové pauze na domácím hřišti nejtěsnějším rozdílem Vyšehrad. Jedinou branku utkání vsítil po čtvrthodině hry Marek Krátký, který tak oživil naděje Baníku na záchranu v soutěži. Západočeši se totiž bodově dotáhli na patnácté Vítkovice.
15' Krátký
bez branek
24' Skopec
27' Yu
52' Tkadlec
90' Krátký
24' Kodr
90' Rothe
90' Jablonský
(po utkání) Kodr
Sestavy
Fryšták – Hasil, Kopřiva, Krátký, Manzia (66. Machuča) – Ruml (50. Šmehyl), Skopec, Tkadlec, Vávra (81. Jakub Dvořák II.) – Ju, Vondra.
Na lavičce: Dvořák I., Čihák, Machek, Červenka
Trenér: Bohuslav Pilný
Otáhal – M. Černý, Čvančara, Drobílek (76. Laňka), T. Jablonský – Kokorović, Kodr, Nitrianský, Rothe – Pouček, Suchan (77. Vejvar).
Na lavičce: Dočekal, Alexandr, Drozda, Mareš, Kozel
Trenér: Roman Veselý
Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Hurych • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Hráno bez diváků

Komentář

V úvodu zápasu byl aktivnější Vyšehrad, zajímavý střílený centr vyslal do pokutového území Lukáš Pouček, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel. Otěže utkání poté převzal Sokolov a z první šance vytěžil vedoucí gól. Marek Krátký se nejlépe zorientoval ve vápně, odražený míč napálil k levé tyči a mohl se radovat z první branky v dresu Západočechů po přestupu z Ústí nad Labem.

Do konce poločasu mnoho zajímavého k vidění nebylo, jen série žlutých karet a přímých a rohových kopů. Ani jeden z brankářů nemusel řešit složité situace.

Vyšehrad byl ve druhé půli aktivnější a dobýval domácí branku. Zajímavé příležitosti měl Lukáš Pouček, ale na Fryštáka v brance Baníku nevyzrál. Sokolov naopak mohl jít do dvoubrankového vedení. Korejský útočník Ju šel sám na Otáhala, ve stoprocentní šanci však selhal.

Hosté se snažili o srovnání do poslední minuty, ale Fryšták udržel čisté konto. V nastavení si poradil i s pěknou střelou Milana Nitrianského. Sokolov tak oplatil Vyšehradu porážku ze 4. kola a připsal si teprve druhé vítězství v sezóně.