26.05.2020 | David Klier | Zápas

Vítězný restart! Pardubice zdolaly Prostějov a upevnily si vedoucí pozici

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Vedoucí Pardubice během koronavirové pauzy vítězit nezapomněly. Východočeši splnili v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY roli favorita proti Prostějovu, který gólem Michala Hlavatého zdolali 1:0. Po pondělní prohře Jihlavy tak mají Pardubice na čele už šestibodový náskok.
23' Hlavatý
bez branek
bez karet
78' Polák
80' Pašek
Sestavy
Boháč – Prosek, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek – Zifčák, Solil, Hlavatý (89. F. Čihák), Pfeifer (68. Paixao da Silva) – P. Černý (84. Tischler).
Na lavičce: Hrnčíř, Surzyn, Lee, Šplíchal
Trenér: Jaroslav Novotný a Jiří Krejčí
Bréda – Pašek (84. Koudelka), Bialek, Schuster, Stříž – Polák – Stáňa, Šteigl (46. Sus), Slaměna (84. Pernackyj), Zapletal (46. Biolek) – Rolinc (68. Kroupa).
Na lavičce: Mucha, Machynek
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Orel – Blažej, Hock • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Hráno bez diváků

Komentář

Pardubice ukázaly, že během více než dva měsíce dlouhé pauzy neztratily vítěznou formu. Na svého soupeře totiž vlétly a ve 23. minutě se dostaly do vedení. Michal Hlavatý se dostal s míčem na brankovou čáru a poslal ho před branku, kde jej smolně tečoval jeden z hostujících obránců.

Ve zbytku poločasu byl k vidění vyrovnaný fotbal, ve kterém mírně navrch měli stále domácí, žádnou další gólovou příležitost si ale nevytvořili. Asi nejblíže brance byl Michal Hlavatý, ten z hranice penalty přestřelil.

I ve druhé půli pokračoval Michal Hlavatý ve své aktivitě. V 71. minutě totiž vybojoval míč a běžel s ním směrem k brance Brédy. Cestou si ještě obhodil soupeře a zakončil svou levou nohou, mezi tři tyče ale nezamířil.

Jen malou chvilku poté se poprvé dostal do šance i Prostějov. Karel Kroupa, který byl v tu dobu na hřišti pouhé tři minuty, si naběhl na přihrávku mezi obránce a byl tváří v tvář Marku Boháčovi. Toho dokázal překonat, jeho zakončení ale skončilo vedle domácí branky.

Deset minut před koncem poprvé pořádně zahrozil také domácí útočník Pavel Černý. Ten si naběhl na vysoký míč Tomáše Čelůstky a hlavičkou pořádně prověřil Miloslava Brédu. Ten se musel hodně natáhnout, aby balón tečoval nad břevno.

Ve zbytku utkání se hosté sice snažili vyrovnat, bohužel pro ně však marně a v tabulce tak zůstávají na 12. místě. Na druhé straně Pardubice alespoň do čtvrtka zvýšily svůj náskok na čele tabulky na šest bodů před druhou Jihlavou a na sedm před třetím Brnem, které právě ve čtvrtek hraje v Ústí nad Labem.