29.05.2020 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Obavy z náročného programu nemám. Jdeme na postup, říká sebevědomě Přichystal

Foto: fczbrno.cz
Ústí nad Labem – Sedmý gól v letošním ročníku zaznamenal v dohrávce 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Jakub Přichystal. Útočník Zbrojovky s číslem čtrnáct na zádech v televizní dohrávce obstaral první gól a druhý pro Jana Hladíka připravil. Od roku 2005 ve vzájemných duelech Ústí nad Labem a Brna platí prokletí domácího celku, neboť od té doby hostující tým neprohrál.

„Utkání hodnotím kvůli vítězství pozitivně, zisk tří bodů byl náš hlavní úkol. Klíčovým momentem byl druhý gól, po kterém jsme se cítili lépe. Ústí nad Labem po naší chybě snížilo a tlačilo. Trápili jsme se, o výsledek panovaly obavy, ale zvládli jsme to,” zrekapituloval střetnutí Ústí nad Labem a Brna Jakub Přichystal, jenž ve 14. minutě otevřel skóre.

„Gól nebyl snadný. Nevěděl jsem, jestli udělat kličku, nebo vystřelit z první. Všiml jsem si mezírky, kterou domácí brankář měl, a proto jsem volil střelu na zadní tyč. Byl jsem po vstřelené brance ve větší pohodě,” dodal brněnský rodák a odchovanec tamního Komárova.

„Na fyzické kondici i technice se podle mě dlouhá pauza projevila, dlouho jsme neměli míč a bylo to znát. Obavy z náročného programu nemám, podmínky jsou pro všechny stejné. Po výhře se nám bude lépe regenerovat. Jdeme na postup, vyhrávat chceme každý zápas a to jsou naše ambice,” nechal se slyšet nejlepší střelec Zbrojovky, který ještě v 52. minutě orazítkoval pravou tyč a z následné dorážky břevno.

„Neměl jsem štěstí, byl jsem zklamaný. Naštvalo mě, že jsem se podruhé v utkání neprosadil. Prvořadá je ale výhra týmu. Věřím, že mě pauza v gólových hodech nezastavila a bude pokračovat až do konce sezóny. Za úkol máme od trenéra presovat a jít na krev do všech soubojů,” řekl závěrem Přichystal.

63' Matějka
14' Přichystal
57' Hladík
45' Valenta
82' Richter
22' Fousek
75' Eismann
82' Vintr
90' Machálek (trenér)
Sestavy
Tvrdoň – M. Bílek, Pimpara, Písačka, Prošek – J. Peterka, M. Valenta, Miskovič (46. D. Richter) – Drame, L. Matějka, Bassey (62. Chodora).
Na lavičce: Plachý, Hudec, Čičovský, Kolařík, Kunc
Trenér: Aleš Křeček
Šustr – Štepanovský, Ad. Čermák, Dreksa, Eismann – Šumbera (58. M. Vintr), J. Sedlák, Růsek, A. Fousek (70. Bariš) – Přichystal, Hladík (89. Pachlopník).
Na lavičce: Floder, Krška, Mach, Sedlák
Trenér: Miloslav Machálek
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka - Hanousek • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků