31.05.2020 | Zdeněk Kamínek ml. | Rozhovory

Ústecký Pimpara: Jsem zvědavý, jak sezónu s úzkým kádrem zvládneme

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – V dohrávce 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nestačili fotbalisté Ústí nad Labem na brněnskou Zbrojovku, když padli poměrem 1:2 a sen zvaný baráž je pro Severočechy opět o něco vzdálenější. Zkušený stoper Army Jiří Pimpara viděl příčinu porážky v individuálních chybách, zároveň rodáka z Rumburku mrzelo neproměnění brankových příležitostí.

Jak byste zhodnotil čtvrteční dohrávku proti Brnu?
První gól jsme si dali sami, podobné chyby se ve fotbale stávají. Chtěli jsme do poločasu vyrovnat, to se nám nepovedlo. Vytvořili jsme si náznaky šancí, hrozil ale i soupeř. Byla smůla, že jsme museli jednobrankové manko brzy dohánět. Druhá půle kopírovala poločas první, obdrželi jsme druhou branku a chvilku to s námi vypadalo zle. Začali jsme následně hrát konstantně lépe, v úvodním dějství jsme z našeho fotbalu vypadávali. Mohli jsme i vyrovnat, žádná šance nám do brány bohužel nespadla. Fotbal to byl pěkný, výsledek nás mrzí.

Projevila se na souhře a jistotě koronavirová pauza?
Každá pauza je znát, ale podle mého názoru jsme měli slušné pasáže. Věřím, že se to bude zlepšovat každý zápas. Některé možná svazuje atmosféra, která připomíná, že se jedná o přípravu, k vidění byl ale pěkný fotbal.

Cítil jste se komfortně, když na stadion bylo vpuštěno pouze 105 fanoušků?
Člověk umí přepnout a mělo by mu být jedno, co se devadesát minut hraje. Profesionál by si měl umět poradit, jestli je na tribunách plno lidí nebo nikoliv. Na to bychom měli být připraveni.

Byl jste na mistrovské utkání více natěšený?
Těšil jsem se, že fotbal opět pokračuje, i když to bude maraton zápasů. Jsem zvědavý, jak sezónu s úzkým kádrem zvládneme. Řekl bych, že máme v týmu nejméně hráčů se zkušenostmi s českou druhou nejvyšší fotbalovou soutěží. To hraje proti nám, na druhou stranu si zahrajeme, a když bude hořet, řekneme trenérovi, ať nás vystřídá.

Trénují s týmem i hráči mladších kategorií?
Dorostenci museli kádr doplnit, bylo by nás málo. Pro všechny to je ohromná šance, že mohou být s námi. Příležitost naskočit bude, šanci musí využít a ukázat se.

Můžete být ve větší pohodě při pohledu na soutěžní tabulku, když máte relativně bodově nahráno právě s ohledem na nabitý program a zmiňovaný úzký kádr?
Nehledíme v tabulce pod sebe, i když ani z tohoto pohledu nahráno nemáme. Chceme vyhrávat, máme nyní těžší los, ale body můžeme uhrát s každým. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA je vyrovnaná a nemůžeme na to takto hledět. Každopádně nahráno na to, abychom byli v klidu, nemáme.

Je reálná ambice baráže o FORTUNA:LIGU?
Bude to těžké, je to náš sen. Musíme jít zápas od zápasu, jak se říká, ale zároveň být nohama na zemi. Nyní nám body utekly a uvidíme, co se stane v dalších kolech. Konec sezóny ještě zdaleka není.

63' Matějka
14' Přichystal
57' Hladík
45' Valenta
82' Richter
22' Fousek
75' Eismann
82' Vintr
90' Machálek (trenér)
Sestavy
Tvrdoň – M. Bílek, Pimpara, Písačka, Prošek – J. Peterka, M. Valenta, Miskovič (46. D. Richter) – Drame, L. Matějka, Bassey (62. Chodora).
Na lavičce: Plachý, Hudec, Čičovský, Kolařík, Kunc
Trenér: Aleš Křeček
Šustr – Štepanovský, Ad. Čermák, Dreksa, Eismann – Šumbera (58. M. Vintr), J. Sedlák, Růsek, A. Fousek (70. Bariš) – Přichystal, Hladík (89. Pachlopník).
Na lavičce: Floder, Krška, Mach, Sedlák
Trenér: Miloslav Machálek
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka - Hanousek • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Hráno bez diváků