30.05.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec doma ztratil, proti Třinci zachraňoval remízu

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Fotbalisté Hradce Králové nenavázali na úterní vítězství ve Varnsdorfu a pouze remizovali na domácím stadionu s Třincem 2:2. Slezané na horké půdě favorita dvakrát vedli, v úvodní půlhodině se prosadili David Gáč s Ondřejem Kušnírem. Mezi tyto dva zásahy vklínil proměněnou penaltu Jakub Rada, alespoň bod pak zachránil Votrokům dvacet minut před koncem řádné hrací doby Jan Mejdr.
26' Rada (pen)
70' Mejdr
17' Gáč
31' Kušnír
bez karet
35' Akulinin
60' Janoščín
62' Kušnír
Sestavy
Ottmar – F. Čech (85. Urma), Král, Zbrožek, Mejdr – J. Rada (54. Prekop), Soukeník, Ch. Frýdek (69. Šípek), Vlkanova – Djurdjević (54. Kateřiňák), Martinec.
Na lavičce: Vízek, Donát, Doležal
Trenér: Zdenko Frťala
Chmiel – Omasta, Kušnír, Bedecs, Janoščín – Gáč, Steinhübel (64. J. Valenta), Weber, Samiec – Puchel (72. Machalík), Akulinin (84. Wojnar).
Na lavičce: Adamuška, Burgo, Šuľa, Vaněk
Trenér: Svatopluk Habanec
Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Poživil • Stadion: Všesportovní stadion • Hráno bez diváků

Komentář

Začátek zápasu příliš zajímavého nepřinesl. Hradečtí byli sice aktivnější, jenomže směrem dopředu z toho byla pouze jedna nebezpečnější hlavička defenzivního Krále, která navíc mezi tři tyče nemířila. A tak se z ničeho nic chvíli po čtvrt hodině hry dostali do vedení hosté. Po rohovém kopu nebyl na hranici malého vápna dostatečně hlídaný David Gáč, což forvard Slezanů dokázal využít a hlavou překonat Ottmara.

Východočeši logicky nic nevzdali a o chvíli později za to byli odměněni. Po dalším rohovém kopu, tentokrát tedy na druhé straně hřiště, jeden z třineckých obránců zahrál rukou a s následným pokutovým kopem si bezpečně poradil Jakub Rada.

Jenomže zajímavá část zápasu pokračovala nepozorností hradecké defenzivy, do které přišel dlouhý míč přes polovinu hřiště a z následného odrazu do pravé strany velkého vápna těžil hostující Ondřej Kušnír. Třinecký kapitán využil hodně prostoru k usměrněnému zakončení, po kterém to bylo opět příjemnější pro hosty. Chvíli před přestávkou pak ještě nastřelil tyčku hradecký Vlkanova.

Druhý poločas přinesl snahu obou týmů. Domácím scházela jedna branka alespoň k jednobodovému zisku a Třinec si zase moc dobře uvědomoval, že odehrát celou druhou polovinu pouze v defenzivě by nemuselo přinést své ovoce. Vepředu však přeci jenom byli viditelnější Votroci, což potvrdil dvacet minut před koncem řádné hrací doby i Jan Mejdr. Ten se dokázal prodrat ve vápně k nedůsledně odehranému balonu a přesně ho poslat k levé tyčce – 2:2.

Zbytek hry už se kouskoval střídáními a nezajímavými pasážemi. Zatímco pro Hradec je tak jeden bod ztrátou, Třinec si na dalekou cestu domů přibalil cenný zisk.