30.05.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Vyšehrad se s Líšní rozešel smírně, góly padaly po přestávce

Foto: sklisen.com
Praha – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA měla v sobotu na programu i souboj nováčků, Vyšehrad hostil na stadionu Evžena Rošického Líšeň. Vše podstatné se stalo v hlavním městě až po přestávce. V 67. minutě poslal hosty do vedení Martin Zikl, body se ale nakonec dělily. V 80. minutě totiž slavil už svou osmou branku v letošní sezóně Tomáš Čvančara, jenž srovnal na konečných 1:1.
80' Čvančara
67' Zikl
41' Kokorović
90' Šandera
85' Šenk
90' Vasiljev
90' Černín
(po utkání) Silný
90' Sedmidubský (trenér brankářů)
Sestavy
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Rothe, T. Jablonský – Drobílek (25. Vejvar), Kokorović (72. Daniel Kozel), Suchan (59. Bašić), M. Černý, Pouček (72. V. Mareš) – Čvančara.
Na lavičce: Dočekal, Alexandr, Zinhasović
Trenér: Roman Veselý
Vítek – Jeřábek, O. Ševčík, Černín, Rolinek – T. Machálek (84. Šenk), Kučera, Málek, Minařík (75. Matocha), Vasiljev – Zikl (88. Silný).
Na lavičce: Halouska, Bednář, Demeter, Fila
Trenér: Robert Kafka
Rozhodčí: Cihlář – Vlasjuk, Klupák • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Hráno bez diváků

Komentář

Podzimní souboj vítězů ČFL a MSFL skončil v Brně bez branek a také do strahovského duelu vyrukovala obě mužstva ze zabezpečené obrany. Líšeň přežila počáteční nápor domácích a várku velkých šancí mezi 10. a 13. minutou. Nejprve vytahoval Vítek zpod břevna prudkou hlavičku obránce Rotheho, vzápětí po Jablonského sklepnutí vychytal zblízka Poučka a když líšeňský brankář zaváhal a nechal si propadnout míč za sebe, pálil Drobílek z ostrého úhlu jen do vnější boční sítě opuštěné brány.

Do přestávky už se podobná příležitost neurodila, jen hostující Zikl zblízka netrefil ideálně míč, který se k němu odrazil po chybě Kokoroviće.

Po změně stran úroveň zápasu upadla, hrálo se jen od vápna k vápnu, akce hostů končily zpravidla útočným faulem. Brankáři byli bez práce až do 67. minuty, kdy jako blesk z čistého nebe udeřila Líšeň. Trestný kop z velké dálky propadl před bránu a Martin Zikl ho zblízka usměrnil za záda bezmocného Otáhala.

Z trápení v koncovce vysvobodila šemíky až 80. minuta. Jablonský ozdobil svůj slalom pasem na hlavu Adnana Bašiće, který trefil tyč a z dorážky zblízka napnul síť osmým gólem v sezóně Tomáš Čvančara.

V nervózním závěru létaly žluté karty, ale pro výsledek se již nic podstatného neudálo, a tak se i ve druhém souboji nováčků body rozdělily.