01.06.2020 | Daniel Kinc | Zápas

Šlágr kola gól nepřinesl, Zbrojovka s Duklou si body podělily

Foto: fczbrno.cz
Brno – V pondělní dohrávce 19. kola F:NL se Brno potřebovalo dotáhnout na vedoucí Pardubice, Dukla chtěla navázat na vítězství s Jihlavou. První poločas vyšel lépe Pražanům, domácí podržel čtyřmi skvělými zákroky Šustr. Ve druhé půli měli naopak více ze hry Jihomoravané, ale ani ti se z množství šancí gólu nedočkali. Branky byly pro oba celky tentokrát začarované, a tak ostře sledovaný duel skončil bezgólovou remízou.
bez branek
bez branek
35' Čermák
62' Krunert
71' Souček
76' Ayong
87' Chlumecký
Sestavy
Šustr – Štepanovský, Dreksa, Čermák, Eismann – Přichystal (69. Krška), Bariš, Hladík (62. Pachlopník), Vaněk (90. Jurásek), Fousek (46. M. Vintr) – Růsek (90. Šumbera).
Na lavičce: Floder
Trenér: Miloslav Machálek
Rada – Dancák, Piroch (90. Jakab), Chlumecký, Kozma – Souček, Doumbia (46. Krunert), Tetour, Preisler (79. Hadaščok) – Holík, Fábry (71. Ayong).
Na lavičce: Hruška, Kozel, Ullman
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Klíma – Caletka, Hrabovský • Stadion: ADAX INVEST Arena • Hráno bez diváků

Komentář

Souboj dvou celků usilujících o návrat do nejvyšší soutěže uzavřel víkendové kolo. Zápas, který se dal označit za šlágr kola, začal šancí hostů. Ti se už po čtyřech minutách vydali vpřed, průnikový pas propadl mezi stopery až k Fábrymu, ale Šustr skvěle vyběhl, nenechal se přelobovat a výborně zasáhl. V pokračování celé akce pak Preisler promáchl svůj volej. Domácí se ze začátku drželi zpátky a hrstku diváků zvedla ze sedadel až šance z 19. minuty, kdy si míč na střelu navedl Fousek a svůj kroucený pokus pravačkou poslal pár čísel nad břevno.

Oba celky hrály aktivně, další šance však přišly až v závěru půle, kdy hrozili výhradně hosté. Nejprve útočný výlet podnikl stoper Chlumecký, který si to po narážečce s Preislerem namířil až do vápna, ovšem pokus levačkou dokázal zlikvidovat vyběhnuvší Šustr. Celá akce pokračovala a míč na hranici vápna dostal proti noze Souček, chytrý pokus o obstřel levačkou ale skončil dalším zákrokem Šustra, který zasáhl konečky prstů a vyrazil míč na roh. V závěru půle tentýž hráč zahrozil ještě jednou, když se protáhl do vápna kolem Eismanna, tečovaný pokus ale Šustr opět Součkovi zlikvidoval a připsal si třetí skvělý zákrok. Dukla měla v úvodním dějství navrch, branky se ale nedočkala.

Do druhého dějství vstoupili domácí aktivněji než do úvodu zápasu, šance však přišla až po hodině hry. Vaněk se vydal vpřed napříč obranou Dukly, kolmicí vysunul střídajícího Vintra, ale ten se šance nejspíš zalekl a mířil vedle. Z protiakce mohli skóre duelu otevřít hosté z Julisky, když prostor ke střele dostal Fábry, jeho pokus ale mířil pár čísel nad břevno. Následně zajímavě centroval Holík, ale Fábry se ani tentokrát ve skluzu kýžené vedoucí branky nedočkal.

Hned za minutu byli domácí asi nejblíž v zápase vedení, když Vintr vzal akci na sebe, zasekl na střed, ale jeho tečovaný pokus skončil na tyči. Oba celky v závěru provedly řadu střídání, oživení hry však bylo vidět hlavně na straně domácích, kteří byli aktivnější. Šest minut před koncem se sražený pokus Pachlopníka odrazil znovu k Vintrovi, ale ten také do třetice všeho dobrého neuspěl a technicky přestřelil svatyni Dukly. Už v nastavení vyslal parádní ránu z voleje z uctivé vzdálenosti Bariš, jeho navštívenka ale pouze vystrašila všechny hráče a fanoušky Dukly. Šlágr kola nakonec gól nepřinesl, a tak si oba celky rozdělily po bodu.

Zbrojovka tak ztrácí na vedoucí Pardubice už šest bodů, Dukla se bodově dotáhla na čtvrtou Jihlavu a třetí Hradec Králové.