02.06.2020 | Igor Mainka | Zápas

Pohledné představení Třince s Prostějovem góly nepřineslo, roli hrdiny odmítl Wojnar

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Do úterního programu 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se zapojily v rámci vzájemného střetnutí rovněž týmy Třince a Prostějova. Domácí fotbalisté zahrávali v utkání hned 13 rohových kopů, střelecky aktivnější byli přesto hosté. Ani na jedné straně se však skóre neměnilo, a tak si oba soupeři rozdělili po bodu.
bez branek
bez branek
19' Bedecs
41' Janoščín
87' Hlúpik
90' Šuľa
16' Biolek
84' Kroupa
90' Zapletal
Sestavy
Chmiel – Kušnír (46. Omasta), Gáč, Bedecs, Janoščín – Samiec – Hlúpik, Steinhübel (67. Machalík), J. Valenta (46. Weber), Cienciala (90. Šuľa) – Wojnar.
Na lavičce: Adamuška, Burgo, Puchel
Trenér: Svatopluk Habanec
Bréda – Biolek, Bialek, Schuster, Stříž – Polák – Pašek (61. Stáňa), Sus (75. Slaměna), Lutonský (61. Koudelka), Šteigl (81. Zapletal) – Rolinc (81. Kroupa).
Na lavičce: Mucha, Machynek
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Hanousek – Vlasjuk, Klupák • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Hanáci přicestovali do Slezska v dobré náladě. V posledním utkání rozstříleli Vítkovice 4:1. Přesto trenér Šustr udělal v sestavě velké množství změn oproti poslednímu vítěznému duelu. Domácí lodivod Habanec sáhl pouze ke dvěma rošádám. Od začátku nasadil uzdraveného Ciencialu a vykartovaného Akulinina nahradil Wojnar.

Ofenzivně laděné utkání patřilo více Třinci. Už v úvodní minutě vypustil ze své kopačky nepříjemný centr Valenta, ale Cienciala číhající na zadní tyči míč nezasáhl. Na druhé straně minul třineckou branku Šteigl.

Úvodní čárku za úspěšný zákrok si na své konto připsal jako první třinecký brankář Chmiel, když v 6. minutě vyrazil střelu Suse. Čtyři minuty na to Bedecsovu hlavičku zneškodnil Bréda.

I v dalším průběhu se hra přelévala z jedné strany na druhou. Šteiglova střela ze střední vzdálenosti prolétla nad břevnem, na opačné straně Cienciala v dobré střelecké pozici neprocedil míč přes bránícího Biolka.

Největší šanci prvního poločasu spálil domácí záložník Steinhübel. Slovenský středopolař urval pro sebe míč v závaru před brankou, ale v gólové pozici trefil bránícího soupeře. Gólman Bréda byl na zemi bez nároku na úspěšný zásah.

Přestože Slezané měli optickou převahu, domácí kouč o přestávce udělal zásadní změny. V kabině nechal zkušené Kušníra s Valentou a místo nich vyběhli Weber s Omastou. Druhý jmenovaný byl u první šance druhé části. Prudký pokus z pěti metrů parádním zákrokem zlikvidoval Bréda.

Čas plynul a diváci tušili, že zápas bude o jediném gólu. Ten mohl vstřelit mladý prostějovský obránce Bialek, ale v obrovské šanci hlavou přestřelil Chmielovu bránu. Pět minut před koncem zahodil gólovou příležitost hlavičkující Gáč.

Finální rozuzlení měl v nastaveném čase na zlatém podnose útočník Wojnar. Ještě loni havířovský hráč byl zcela sám před Brédou, jenže centr Janoščína hlavou poslal nad bránu a definitivně rozhodl o tom, že si oba týmy rozdělí po bodu za remízu 0:0.