02.06.2020 | Roman Zajíček | Zápas

Zvrat v poslední minutě, Jihlava proti Líšni nakonec uhrála jen remízu

Foto: fcvysocina.cz
Brno – Další souboj 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítal stadion Líšně, kam se poprvé v ligové historii vydala Jihlava. Ta se po páteční prohře s Varnsdorfem dostala mimo elitní trojku, svěřenci kouče Radima Kučery chtěli dle předzápasových rozhovorů tenhle fakt brzy změnit. V brněnské městské části se ale dlouho hrála vyrovnaná partie, bez sebevětších šancí na obou stranách. Ve druhém poločase se začala Vysočina osmělovat, po sólu střídajícího Rajmunda Mikuše šla navíc do vedení. Už to vypadalo, že si Jihlava odveze tři body, načež však v nastavení udeřil Michal Jeřábek. Líšeň tak vybojovala proti favoritovi nesmírně cenný bod.
90' Jeřábek
66' Mikuš
34' Minařík
27' Rezek
49' Lacko
52' Novotný
Sestavy
Halouska – Jeřábek, Ševčík, Černín, Rolinek – Kučera (80. Vintr) – Šenk (58. Machálek), Málek, Minařík (73. Silný), Vasiljev – Zikl (73. Matocha)
Na lavičce: Vítek, Bednář, Demeter
Trenér: Robert Kafka
Vejmola – Novotný, Vaculík (80. Svoboda), Diouf, Javůrek – Lacko, Fortelný – Arroyo (46. Mikuš), Zoubele, Jakub Rezek (80. Shudeiwa) – Klobása (89. Koubek)
Na lavičce: Veselý, Šimko, Ritter
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Musil – Kubr, Vitner • Stadion: Areál SK Líšeň • Hráno bez diváků

Komentář

První poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl. U míče byla sice častěji Vysočina, ale do velkých šancí se nedostávala. Dvě střely z hranice velkého vápna sice vyslal zkušený Stanislav Klobása, ale pokaždé pálil vysoko nad. Neujala se ani hlavička Zoubeleho, který si naběhl na velké vápno po rohovém kopu. Domácí Brňané se v prvním dějství spíše bránili, mnoho toho v útoku nevymysleli a vše končilo u nepřesných centrů a přihrávek. Nebylo se tak čemu divit, že souboj osmého se čtvrtým skončil po prvním poločase 0:0.

Druhý poločas nabídl daleko záživnější podívanou. První tutovku celého zápasu měl jihlavský Jakub Rezek, který se prokličkoval do velkého vápna a chtěl překvapit Halousku přízemní střelou. Brněnský brankář si připsal výborný zákrok a podržel svůj tým. Jihlavští byli i nadále při chuti a po hodině hry měli hostující fotbalisté další vyloženou šanci. Po rohu se k hlavičce dostal Klobása a jeho pokus se lehce otřel o pravou líšeňskou tyč.

V 66. minutě se už měnilo skóre a nutno říct, že zaslouženě. Střídající Rajmund Mikuš předvedl parádní akci. Prakticky od svého vlastní brankáře nastartoval velmi rychlá chodidla, ve středu hřiště prošel přes několik hráčů a dostal se až na velké vápno. Z něj pak poslal přesnou navštívenku brankáři Halouskovi – 0:1.

Jihlava zápas kontrolovala do zhruba 80. minuty, do té doby byli Moravané naprosto neškodní. Pak ale začali domácí tlačit a první velkou šanci měl Černín, který hlavičkou pořádně protáhl Vejmolu. Ten nakonec v 92. minutě kapituloval. Opět hlavičkoval Černín, leč do tyče a u ní se zjevil dorážející Michal Jeřábek, jenž poslal míč nekompromisně do sítě – 1:1. O pracně vybojovaný bod brněnští fotbalisté málem přišli. V posledních vteřinách střílel prudce Zoubele a za Halouskou zazvonila tyč. Jihlava byla v duelu o něco lepší, Líšeň bod doslova vyválčila a bod musí vzhledem k průběhu utkání brát.

Ohlasy trenérů

Milan Valachovič (SK Líšeň): „Od začátku to byl remízový zápas, naše polo šance jsme během duelu neproměnili. Naopak jsme dostali zbytečný gól, úplně jednoduchý. Poslední dobou nás to provází, ale jsme rádi, že se štěstí nakonec v závěru přiklonilo k nám. Ze standardky jsme dokázali vyrovnat a bod bereme. Favoritem zápasu byla Jihlava, která chce postoupit do ligy."

Radim Kučera (FC Vysočina Jihlava): „Ztratili jsme dva body v závěru. Devadesát minut jsme do domácích bušili, byli aktivnější. Je to škoda, v závěru inkasovat. První poločas i druhý byl z naší strany dobrý, měli jsme šance, ale vedli jen 1:0 , a to je pak ošemetné. Musíme výsledek udržet, bohužel se nám nepodařilo. Nevím, co se s mužstvem děje, nejsme v dobrém psychickém rozpoložení.“