03.06.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Suverénní Pardubice znovu nezaváhaly, ze Sokolova vezou těsnou výhru

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Sokolov - Souboj prvního s předposledním týmem tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY překvapení nepřinesl. Pardubice protáhly svoji jarní neporazitelnost již na čtyři zápasy, ze Sokolova vezou vítězství 2:1. Dvoubrankový odskok dokázali domácí zkorigovat až v nastavení, na vyrovnání se ale Sokolovští nakonec nezmohli. Pardubice mají nyní na čele již devět bodů, druhé Brno má však o jedno utkání odehráno méně.
90' Červenka
38' Čelůstka
82' Paixao da Silva
22' Tkadlec
53' Zifčák
Sestavy
Fryšták – Jakub Dvořák II. (66. Kovář), Hasil, Kopřiva (73. Machek), Krátký – Machuča (66. Červenka), Ruml (73. Vávra), Štursa, Skopec – Ju (82. A. Čihák), Tkadlec.
Na lavičce: Dvořák I., Šmehyl
Trenér: Bohuslav Pilný
Boháč – Čelůstka, Černý (84. Šplíchal), Hlavatý (89. F. Čihák), Jeřábek – Pfeifer (84. Surzyn), Šejvl, Prosek, Zifčák (66. Paixao da Silva) – Solil (66. Tischler), Toml.
Na lavičce: Hrnčíř, Selnar
Trenér: Jiří Krejčí
Rozhodčí: Ginzel - Vlček, Flimmel • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Hráno bez diváků

Komentář

První šanci zápasu si vypracovaly Pardubice. Jan Jeřábek si udělal prostor na střele na hranici šestnáctky a jen o pár centimetrů minul sokolovskou branku. Oba dva celky se poté dostaly do příležitostí z centrů, brankáři však byli pozorní. Skóre otevřeli hosté ve 38. minutě. Tomáš Čelůstka z přímého kopu zakroutil míč parádně do pravého horního rohu a Fryšták byl bez šance. Do kabin tak šli Východočeši s těsným vedením.

Sokolov vstoupil do druhého poločasu aktivněji a měl více ze hry, ale šance si vypracovat nedokázal. Unikající Kanghyun Yu si nabíhal na přihrávku Rumla, ale Boháč vystartoval z branky včas. Poradil si i s dalekonosnou střelou Hasila. Pardubicím pojistil vedení v 82. minutě střídající Ewertion Paixao da Silva. Brazilský fotbalista se šikovně prokličkoval domácí obranou a po přesném zakončení se mohl radovat z prvního gólu v pardubickém dresu.

Závěr nakonec nabídl drama. Východočeská defenziva totiž poprvé od restartu soutěže inkasovala. V 90. minutě Marek Červenka přehlavičkoval vyběhnutého Boháče. Jenže ve tříminutovém nastavení si už Pardubice náskok pohlídaly a po vítězství 2:1 mají náskok na druhé Brno už devět bodů. Zbrojovku ale ještě čeká zítřejší dohrávka ve Vítkovicích. Sokolov zůstává předposlední, přeskočit ho budou moci právě Vítkovice.