07.06.2020 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim obrala Duklu o body, rozhodly dva góly v závěru

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi ve 21. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Duklou 2:0. Pražané mají ambice dostat se na minimálně barážové pozice, ve Středních Čechách ale ztratili. Utkání dlouho spělo k bezbrankové remíze, ale v 75. minutě rychlý brejk proměnil Lucas Dias a riskující Duklu potrestal následně i Václav Svoboda.
75' Dias
83' Svoboda
bez branek
76' Dias
90' Bačkovský
34' Kozel
Sestavy
Bačkovský – D. Hašek, J. Štochl, Broukal, Mil. Kadlec (80. Sváta) – P. Breda, Blecha, Janda, V. Svoboda – Záviška (67. Fotr), Dias (85. Diamé).
Na lavičce: Řehák, Frizoni, Vedral, Vrána
Trenér: Daniel Šmejkal
M. Hruška – Chlumecký, Preisler (85. Ullman), Doumbia (74. Fábry), F. Hašek – Ayong (62. Lu. Holík), Daniel Tetour, D. Souček (62. Hadaščok), Fišl – David Kozel (46. Krunert), Dancák.
Na lavičce: Kinský, Jakab
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Dorušák - Myška, Lakomý • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Hosté vstoupili do utkání podle předpokladů a drželi míč častěji na svých kopačkách. Ovšem byli to domácí, kteří mohli jako první udeřit. Po pětiminutách hry vedl míč do brejku Janda a předložil míč následně Svobodovi, který nedokázal v dobré pozici míč usměrnit do sítě. Pražský celek držel míč ve své moci a jako první se osmělil Filip Hašek, ale proti jeho pokusu z hranice vápna výborně zasáhl Bačkovský. Domácí se spoléhali na rychlé brejky a po jednom z nich poslal míč do vápna Svoboda, ale Blecha ve skluzu míč do prázdné branky nedopravil.

S postupem času dokázal i domácí tým přitlačit na Duklu, ale dusno bylo na druhé straně. Ve 32. minutě ztratili domácí míč ve středu pole a Filip Hašek ukázal své kvality, ale jeho pokusu se do cesty postavilo břevno domácí branky. Vlašim odpověděla vzápětí šancí Jana Závišky, který z úhlu šel sám na branku. Domácí záložník však míč poslal vedle branky. Skóre se tak po prvním poločase neměnilo a přítomní diváci se měli na co těšit.

Zajímavá podívaná pokračovala i po přestávce. Po třech minutách se dostal k hlavičce Filip Blecha a přestřelil. Litovat toho mohli domácí o pár okamžiků později. To si míč k rozehrání přímého kopu postavil Filip Hašek, který svou dělovkou málem rozpůlil břevno vlašimské branky. Svěřenci trenéra Šmejkala se nechtěli nechat zahanbit a po další akci zakončoval tentokrát přízemní střelou Filip Blecha, ale Hruška podržel svůj tým.

Po hodině hry se domácí fanoušci již radovali, ale zbytečně. Diasův oblouček totiž rozvlnil síť ze špatné strany. Dukla se snažila dostat soupeře pod tlak a využít toho, ale obranný val od bájné hory Blaník odolával. Patnáct minut před koncem utkání si dokonce blaničtí rytíři vzali vedení na svou stranu. Rychlý brejk dokázal krásnou střelou zakončit Lucas Dias - 1:0. Hosté se snažili odpovědět, ale střela odchovance Vlašimi hájícího barvy Dukly Štěpána Krunerta se mezi tři tyče nevešla. To ovšem nešlo říct o pokusu Václava Svobody z 83. minuty. Domácí záložník krásnou ranou zpoza vápna rozhodl o výsledku utkání - 2:0. Vlašim tak dokázala porazit Duklu a zajistit si důležité tři body v boji o záchranu.