08.06.2020 | LFA | Ocenění hráč a trenér měsíce

Hráč a Trenér měsíce: Ocenění získali pardubický Hlavatý a brněnský Machálek

Foto: fnliga.cz
Praha – Fotbalisté Pardubic ještě po dvou a půl měsíce trvající pauze nenašli přemožitele a se ziskem rovných padesáti bodů nadále suverénně kralují tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. K výbornému startu přispěl zejména jednadvacetiletý záložník Michal Hlavatý, jenž vsítil čtyři z celkových šesti květnových gólů východočeského celku a stal se tak vítězem ankety Hráč měsíce. Za postupovým cílem si jde pod vedením kouče Miloslava Machálka rovněž druhé Brno, které je po restartu soutěže zatím rovněž neporaženo.

Hráč měsíce: Michal Hlavatý (FK Pardubice)

Nepřibrzdila ho ani koronavirová přestávka. Lídr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Pardubic vyhrál po restartu soutěže všechna čtyři utkání a opět se přiblížil vysněnému postupu mezi elitu. V květnu na tom měl lví zásluhu zejména Michal Hlavatý.

Jednadvacetiletý záložník nejprve jedinou brankou utkání rozhodl duel 18. kola s Prostějovem. Důležité vítězství a úspěšný první krok po delší pauze vlil Pardubicím do žil pořádnou dávku sebevědomí.

Jen o pět dní později rozstříleli Východočeši na sklonku května nečekaně snadno 5:0 Ústí nad Labem a opět to byl Hlavatý, kdo cestu za třemi body režíroval. Reprezentant do 21 let se pod výsledek podepsal hattrickem, který vsítil v rozmezí pouhých jedenácti minut, a navýšil své konto letošních zásahů už na sedm.

Trenér měsíce: Miloslav Machálek (FC Zbrojovka Brno)

Ambice postoupit do nejvyšší soutěže má rovněž brněnská Zbrojovka, která má s účastí mezi elitou bohaté zkušenosti. Poté, co tým převzal v říjnu do té doby trenér Líšně Miloslav Machálek, šel tým z moravské metropole výkonnostně nahoru.

Důležité body uhrála Zbrojovka rovněž po koronavirové pauze. Nejprve přivezli svěřenci osmapadesátiletého kouče tři body z Ústí nad Labem, kde zvítězili 2:1, následně ve šlágru 19. kola remizovali 0:0 s dalším adeptem na postup – pražskou Duklou.

Brnu se navíc dařilo i posléze. V červnu zatím vyhrálo 3:2 ve Vítkovicích a naposledy rozstřílelo 5:0 Třinec. V tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je proto s šestibodovým náskokem na druhé pozici a pomalu může opět po roce pomýšlet minimálně na baráž.