09.06.2020 | Petr Komárek | Zápas

Předposlední Sokolov vybojoval druhou jarní výhru, doma zdolal Ústí

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – Třetí bodový zisk v jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zaznamenali fotbalisté Sokolova. Po domácí výhře nad Vyšehradem a remíze ve Vlašimi porazili na vlastní půdě Ústí nad Labem 3:1. Svěřenci kouče Pilného strhli výsledek na svou stranu v závěru utkání, kdy dvakrát skórovali. Arma prohrála podruhé v řadě.
3' Tkadlec
79' Ruml
86' Vávra
40' Prošek
43' Červenka
85' Kovář
44' Hudec
Sestavy
Fryšták – Červenka, Jakub Dvořák II. (57. Kovář), Hasil, Krátký (69. Vávra) – Kopřiva (69. Machek), Ruml (90. Šmehyl), Skopec, Tkadlec – Ju (57. Manzia), Vondra.
Na lavičce: Dvořák I., Čihák
Trenér: Bohuslav Pilný
J. Plachý – M. Bílek, Drame (82. Kunc), Hudec, Miskovič (58. D. Richter) – L. Matějka (71. Bassey), J. Peterka, Písačka, Pimpara – M. Valenta, Prošek (82. Chodora).
Na lavičce: Tvrdoň, Čičovský, Škoda
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Cihlář – Pečenka, Klupák • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Hráno bez diváků

Komentář

Sokolov se už ve 3. minutě zápasu ujal vedení. Vondra odcentroval zprava a Adam Tkadlec poslal balon přesně k tyči. Na druhé straně chtěl odpovědět Francouz Drame, domácí brankář Fryšták ale jeho pokus chytil. 

Ústí si pak vytvořilo tlak. Přes soupeřovy obránce přešel Prošek, na Fryštáka si nepřišel. Hosté z celé situace vytěžili jen roh. Baník zahrozil po dalším centru. Ruml ho adresoval na Jihokorejce Jua, ten však na míč nedosáhl.

Další spolupráce stejných sokolovských hráčů už byla úspěšnější, brankou přesto neskončila. Ju hlavou trefil prostor, kde se nacházel ústecký gólman Plachý. Západočechy to mohlo mrzet, krátce před vypršením první půle totiž inkasovali. Technická střela z kopačky Václava Proška s pomocí tyče zapadla do sítě. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po přestávce našel Krátký od rohového praporku Hasila, jehož hlavičku povedeným zákrokem zneškodnil Plachý. Zahanbit se nenechal ani Fryšták. Po hodině hry zastavil šanci Matějky, kterého chytrou přihrávkou vysunul Drame. Ještě blíž druhé brance se Ústí ocitlo chvíli nato. Prošek dokázal překonat Fryštáka, druhou trefu mu ovšem zmařil jeden z domácích obránců.

Baník reagoval zvýšenou aktivitou, jež deset minut před koncem vyústila ve vedoucí (a nakonec rozhodující) gól. Ondřej Ruml natáhl k ráně a zamířil k pravé tyči mimo dosah Plachého. Hostující trenér Křeček se nepříznivý stav pokoušel zvrátit dvěma okamžitými střídáními, místo vyrovnání ale přišla sokolovská pojistka. Se střelou střídajícího Stanislava Vávry nemohl Plachý nic dělat.