15.06.2020 | Libor Kokoška | Zápas

Vyšehrad uštědřil Votrokům první letošní porážku

Foto: fchk.cz
Praha - Další ztráta aspiranta na boj o postupové příčky. Hradec Králové nestačil na hřišti Vyšehradu na domácí Slavoj a zaznamenal úvodní soutěžní prohru v roce 2020. Domácím k tomu stačila jediná branka Tomáše Čvančary , který se s jedenácti góly dotáhl na střeleckého lídra - hradeckého Vlkanovu, a také závěrečná pečeť Suchana. Po výsledku 2:0 pro Vyšehrad opustil Hradec Králové barážové pozice.
45' Čvančara
90' Suchan
bez branek
45' Čvančara
27' Jukl
35' Šípek
Sestavy
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kodr, Jablonský – Laňka (86. Zinhasović) – Pouček (86. Mareš), Čvančara (72. Vejvar), Suchan, Drobílek (72. Kozel) – Bašić (61. Alexandr).
Na lavičce: Dočekal, Rothe
Trenér: Oldřich Pařízek
Ottmar – Čech, Zbrožek, Král, Urma – Jukl (55. Soukeník) – Šípek (55. Procházka), Kateřiňák (30. Rada), Frýdek (62. Samko) – Prekop (62. Martinec), Vlkanova.
Na lavičce: Vízek, Donát
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Proske - Dreisler, Mikeska • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Hráno bez diváků

Komentář

Zápas 23. kola sliboval souboj dvou celků z opačných pólů tabulky. Zatímco Slavoj Vyšehrad stále nemá jistotu udržení v soutěži, hostující Hradec bojuje o postup mezi tuzemskou fotbalovou smetánku. Poslední vzájemné střetnutí dopadlo lépe pro Východočechy, kteří vyhráli 1:0. O jedinou branku zářijového utkání se postaral Jakub Šípek.

Svěřenci trenéra Zdenko Frťaly vstoupili do zápasu poměrně nejistě. Sice plnili roli papírového favorita a určovali tempo zápasu, za celý první poločas si ale nedokázali vypracovat jedinou gólovou příležitost. O jediný atraktivní moment první půle se tak postarali až minutu před jejím koncem domácí. Tomáš Jablonský během rychlého protiútoku z levé strany prostrčil balón doprostřed na Tomáše Čvančaru, který si zkušeně míč přehodil na levou nohu a parádní přízemní trefou k pravé tyči ho uklidil do hradecké sítě.

Trápení Východočechů pokračovalo i v druhé polovině. Měli sice balón v držení, překonat defenzívu Vyšehradu se jim ale ani jednou nepovedlo. Největší šanci si vytvořili zřejmě v 85. minutě, kdy centrovaný balón z hloubi hřiště propadl až k pražskému brankáři. Martin Otáhal měl co dělat, aby míč nepustil za svá záda. Poslední hřebík do rakve zasadil hráčům černo-bílého celku Jan Suchan, když v 89. minutě z bezprostřední blízkosti hradecké branky dorazil míč za záda přesouvajícího se gólmana Radima Ottmara.

Slavoj se díky nečekané výhře posunul na 11. místo před Třinec, hostující Hradec Králové se naopak propadl z postupových míst.