18.06.2020 | Martin Hruzík | Hráč měsíce

První místo a jeden z klíčových hráčů? Před sezónou bych se zasmál, přiznává Hlavatý

Foto: fkpardubice.cz
Praha – S každým kolem se stává čím dál více reálnější představa, že FK Pardubice překvapivě ovládnou FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU a dokráčí tak k přímému postupu do nejvyšší soutěže. Velký podíl na jarní neporazitelnosti východočeského klubu má také Michal Hlavatý, jenž za čtyři branky ve dvou zápasech získal titul Hráč měsíce května.

Michale, na jaře dáváte jeden gól za druhým. Čím to?
Dělám vše stejně jako na podzim, ale je pravda, že mi to tam nyní začalo více padat. Možná to jen více zkouším zpoza šestnáctky, další rozdíl nevidím. Kéž by to však pokračovalo i nadále.

Je možné, že vám i více vyhovuje hrát dva zápasy týdně?
Tempo je zběsilé, my jsme však i přes karanténu dobře potrénovali a jsme připraveni. Těžit budeme i z toho, že máme dostatečně široký kádr plný dobrých fotbalistů, takže se to na hře nijak negativně neprojeví, naopak to prostřídání mnohdy i pomůže.  

Do města perníku jste se přesunul v létě a vypadá to, že vám změna svědčí...
V Pardubicích mi to sedlo. Trenér nás nesvazuje jasnou taktikou, spíše nám dává prostor hrát tak, jak umíme. V kabině jsme si povahově i herně dobře sedli a víme, kdo se jak na hřišti pohybuje. 

Za své výkony jste získal cenu pro hráče měsíce května. Gratulujeme Co na to říkáte?
Nečekal jsem to, avšak jsem za to rád. Vstoupili jsme do toho dobře jak celý tým, tak i já osobně. Těší mě, že jsme ty zápasy zvládli a přispěl jsem k tomu také gólově. 

Ve svých jednadvaceti patříte k nejdůležitějším hráčům týmu. Cítíte větší zájem o svou osobu?
O něco ano. Hlavně cítím, že jsem důležitým hráčem Pardubic, což zvyšuje i mé sebevědomí na hřišti. Trenér i kluci mí věří, takže se pak hraje mnohem lépe.

Kdyby vám někdo před sezónou řekl, že budete jedním z klíčových hráčů na čele tabulky, jak byste reagoval?
Asi bych se trochu začal smát. Nikdo včetně trenérů to absolutně nečekal. Pardubicím v létě odešla řada klíčových hráčů a počítalo se, že se budeme pohybovat ve středu tabulky. Avšak už letní příprava ukázala, že by si to mohlo dobře sednout. Ve finále tedy zase tak moc překvapený nejsem. Dosavadní výsledky nás ženou dopředu a už máme jen ty nejvyšší cíle. 

V čem je to kouzlo?
Naše síle je jednoznačně v tom, že na hřišti působíme jako celek. Tým má výborného ducha a táhneme za jeden provaz. V našem případě to fakt není jen fráze. Dalším plusem je, jak jsem již řekl, široký kádr. To jsou příčiny dosavadního úspěchu.

Začínáte už cítit tlak na postup?
Zatím tlak necítíme, spíše nás ženou kupředu výsledky. Na druhou stranu, když se teď podíváme na tabulku, musíme jednoznačně myslet na první místo.

Velkým tématem je nový stadion, jak to doléhá na kabinu?
Jde to úplně mimo nás, takže to moc neřešíme. Ovšem pochopitelně kmenoví hráč, kteří jsou tady již déle, to prožívají mnohem více. Pro Pardubice by to byl obrovský krok směrem kupředu, protože aktuální stadion nebude splňovat ani podmínky pro FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU. Navíc Pardubice by si první ligu zasloužily.

V Pardubicích jste na hostování, pociťujete už zájem dalších klubů?
Budoucnost jsem zatím neřešil. Jsem hráčem Plzně, od které zatím žádné zprávy nemám. Soustředím se na to, abychom to s Pardubicemi zvládli a zbytek budu řešit až pak.