18.06.2020 | Petr Komárek | Zápas

Žižkov si pojistil třetí příčku, trápení Jihlavy prodloužil z penalty Súkenník

Foto: Milan Richtr (fkvz.cz)
Jihlava – Ani po 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY neopustí fotbalisté Žižkova barážové pozice. Na hřišti Jihlavy díky proměněné penaltě slovenského záložníka Igora Súkenníka zvítězili 1:0. Viktoria si připsala druhý tříbodový zisk v řadě a bez ohledu na výsledek zápasu čtvrtého Hradce Králové s Brnem udržela v tabulce třetí místo. Naopak Vysočina dál tápe. Prohrála potřetí za sebou a na vyhrané utkání čeká už sedm kol.
bez branek
69' Súkenník (pen)
57' Křišťál
46' Súkenník
85' Quintero Batioja
90' Szotkowski
Sestavy
Vejmola – Křišťál, Tlustý (70. Diouf), Pojezný (84. Rezek), Javůrek – Vaculík (26. Novotný, 84. Koubek), Lacko – Mikuš, Shudeiwa, Zoubele – Klobása (70. Arroyo).
Na lavičce: Veselý, Svoboda
Trenér: Radim Kučera
Švenger – Řezáč, Březina, Žežulka, Tusjak – Súkenník, Nešický – Bazal (57. Vůch) – Diviš (77. Bezdička), Batioja (90. Urbanec), Nabijev (57. Szotkowski).
Na lavičce: Hrubeš, Dudl, Antl
Trenér: Daniel Veselý
Rozhodčí: Lerch – Šimáček, Ratajová • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Hráno bez diváků

Komentář

Jihlava vstoupila do zápasu aktivně, střelám Mikuše a Shudeiwy ale scházela přesnost. Ze hry ještě neuplynula ani půlhodina a domácí přišli o kapitána. Zraněný Lukáš Vaculík musel nuceně střídat. Zanedlouho zahrozil Žižkov. Na Tusjakův rohový kop si naskočil stoper Žežulka a hlavičkoval těsně vedle brány. Další nebezpečnou hlavičku měl na svědomí Nabijev, míč však znovu skončil o kousek mimo.

Ázerbájdžánský útočník ve službách Viktorie zlobil. Krátce před koncem prvního poločasu se dostal k odraženému balonu a jihlavské obraně pěkně zatopil. Vysočina toho dopředu moc nevymyslela. Javůrek od rohového praporku našel Klobásu, který však hlavou Švengera vůbec neohrozil.

Po přestávce se do šestnáctky probil Novotný, jenž předtím nahradil Vaculíka. Jeho pokus pouze prolétl tak, že Švenger mohl zůstat v klidu. To při hlavičce v podání Mikuše mu muselo zatrnout, míč šel ale naštěstí pro hosty nad břevno. Na druhé straně hledal střídající Vůch Batioju, záložníkovi z Ekvádoru chybělo ke střele pár čísel.

Zásadní moment utkání přišel v 68. minutě. Domácí obránce Křišťál zahrál ve vápně rukou a rozhodčí Lerch odpískal penaltu. Balon si postavil Igor Súkenník a zakončil na opačnou stranu, než skákal Vejmola. Vysočina pak přidala, snahy Shudeiwy s Javůrkem ale žádné kloudné možnosti pro výběr trenéra Kučery nepřinesly. Individuálně to na začátku poslední desetiminutovky zkusil Zoubele, finiš akce mu ovšem nevyšel a Švenger bez problému zasáhl. Viktorii mohl v samotném závěru uklidnit Bezdička, po parádní zasekávačce proti Křišťálovi nicméně nechal vyniknout Vejmolu.