18.06.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Favorizovaná Dukla nezaváhala, sérii tří proher ukončila triumfem nad Sokolovem

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly Praha zvítězili v utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 3:1 nad předposledním Sokolovem a přerušili svou sérii tří porážek v řadě. Svěřence trenéra Skuhravého nasměroval za třemi body po půlhodině hry Karsten Ayong, na něhož po změně stran navázali Mohamed Doumbia a Samuel Dancák. Čestnou trefu Baníku zařídil Daniel Kováč, na více to ale Západočechům na Julisce nestačilo. Dukla si tak polepšila na čtvrtou pozici. Zda to bude posun jen dočasný, o tom rozhodne výsledek televizního duelu mezi Hradcem Králové a Brnem.
29' Ayong
49' Doumbia
62' Dancák
63' Kovář
22' Tetour
65' Dancák
84' Machek
Sestavy
Rada – Dancák, Chlumecký, Piroch – Souček (75. Ullman), Tetour, Doumbia (87. Krunert), Kozma, Preisler – Holík (87. Jakab), Ayong (81. Hadaščok).
Na lavičce: Hruška, Hašek, Kott
Trenér: Roman Skuhravý
Fryšták – Ruml, Tkadlec, Čihák (55. Kovář), Hasil, Vondra – Vávra (55. Machuča), Kopřiva (55. Červenka), Skopec, Dvořák II. (75. Machek) – Ju (75. Šmehyl).
Na lavičce: Dvořák I., Hackl
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka • Stadion: Stadion Juliska • Hráno bez diváků

Komentář

Po třech porážkách Dukla zabrala a získala povinné tři body proti předposlednímu Sokolovu. Zpočátku se favorit trápil, až po 20 minutách hry to začalo v sokolovské šestnáctce zavánět gólem. Holíkovi skočil do zakončení z malého vápna Tkadlec. Pak se Ayong elegantní kličkou zbavil Hasila a z úhlu o vlásek překopl břevno. Tetourovu ideální přihrávku zleva ve 27. minutě zase nevyužil Doumbia, který střílel placírkou těsně vedle.

Za dvě minuty už našel Tetour stejným způsobem jiného zakončovatele a Kamerunec Karsten Ayong dokázal střílenou přihrávku usměrnit za Fryštákova záda.

Před přestávkou ještě zastavil hostující Čihák Ayonga jen odkopem ke Kozmovi, který netrefil odkrytou bránu.

Po pauze se s góly roztrhl pytel. Mohamed Doumbia proběhl s míčem na noze útočnou polovinou, několikrát si ho narazil se spoluhráči okolo zeleno-černých kuželů a umístěnou střelou k tyči zvýšil. Po hodině hry při třetím rohu Dukly vyhrál hlavičkový souboj Kozma a na zadní tyči uklidil míč pod břevno nepokrytý Samuel Dancák. Sokolov vzápětí reagoval, když Dvořákův centr neuvěřitelným volejem takřka z nulového úhlu umístil do šibenice střídající Daniel Kovář – 3:1.

Závěr zápasu nabízel otevřenou partii s šancemi na obou stranách. Domácího Dancáka vychytal při stejně sehraném rohu Fryšták, který po Doumbiově uličce tváří v tvář nedovolil radost z gólu ani Ullmanovi. Na druhé straně Kovářovu dělovku vyškrábl brankář Rada, Šmehyl hlavičkou zblízka netrefil zařízení, a tak se navzdory sympatickému tlaku Západočechů na skóre už nic nezměnilo.