18.06.2020 | Tomáš Secký | Zápas

Vyšehrad přišel o dvoubrankové vedení a ve Varnsdorfu remizoval

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Varnsdorf – Vyšehrad v úvodu zápasu skvěle navázal na překvapivou výhru nad Hradcem Králové z posledního kola a šel do vedení už v 7. minutě. V úvodu druhého poločasu dokonce vedl 2:0, ale domácí se nevzdali a dvěma trefami srovnali na konečných 2:2. V nastavení totiž nedokázal v tutovce rozhodnout hostující Adam Alexandr. Varnsdorf tak dokázal po dvou porážkách bodovat.
55' Kouřil (pen)
69' Novák
7' Suchan
46' Laňka
16' Kubista
22' Čvančara
36' Suchan
Sestavy
Samoel – Barac, Lehoczki, Kouřil, Heppner (58. Šimon) – Bláha, M. Kubista (46. Daniel Novák) – Rudnytskyy, Kocourek, Ondráček (58. D. Breda) – Micovčák.
Na lavičce: Vaňák, Novák, Zezula, Schön
Trenér: David Oulehla
Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kodr, T. Jablonský – Laňka (74. Alexandr) – Čvančara (74. Vejvar), Suchan (84. Zinhasović), Drobílek (84. V. Mareš), M. Černý – Bašić (46. Pouček).
Na lavičce: Babka, Kokorović
Trenér: Oldřich Pařízek
Rozhodčí: Machálek - Hájek, Podaný • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Varnsdorf chtěl proti Vyšehradu zlomit domácí prokletí a po delší době v Kotlině naplno bodovat. Do utkání vstoupil aktivně, jenže to mu vydrželo pouze sedm minut. Poté se do výpadu dostali hosté, kteří vyslali míč do pokutového území. V něm se nejlépe zorientoval Jan Suchan, který nekompromisní střelou propálil Samoela a otevřel tak skóre utkání. Na hřišti se od té chvíle přiostřilo, což vyústilo v žluté karty na obou stranách v rozmezí pěti minut.

První větší šanci si tým ze Šluknovského výběžku vytvořil ve 26. minutě, a to když Ondráček vybídl k zakončení Micovčáka. Ten se však rozmýšlel tak dlouho, až mu do střely padl jeden z bránících hráčů. I u druhé velké šance byl prvně jmenovaný. V pokutovém území si Ondráček obhodil jednoho z hráčů a technickou střelou orazítkoval pouze břevno. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro Vyšehrad.

Fotbalisté Vyšehradu zažili snový vstup do druhé půle. Hosté po rozehrání prošli přes levou stranu hřiště, vyslali přihrávku na vápno, kde si míč připravil Denis Laňka, a ten technickou střelou umístil míč neomylně k tyči. 

Dvoubrankový náskok ale Šemíkům nevydržel dlouho. V 55. minutě se po centru Micovčáka ozvala píšťalka hlavního sudího oznamující nedovolený zákrok v šestnáctce. Nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Martin Kouřil.

Domácí poté převzali otěže a určovali tempo hry. V 68. minutě přetáhl Micovčák centr na zadní tyč, kam si naběhl Daniel Novák, který vsítil branku hlavičkou o břevno. Vyrovnáno, 2:2!

Ve zbytku druhé půle byl nebezpečnější Vyšehrad a vítězství mohl překlopit na svou stranu ve druhé nastavené minutě. K zakončení se dostal Adam Alexandr, ale tváří v tvář brankáři neuspěl.

Varnsdorf si tak po koronavirové přestávce připsal první bod před domácím publikem a v tabulce i nadále zůstává čtrnáctý s dvaadvaceti body. Vyšehrad je jedenáctý s osmadvaceti body.