20.06.2020 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Souboj ve středu tabulky dopadl nerozhodně, Ústí remizovalo s Líšní bez branek

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem remizovali v předehrávce 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Líšní bez branek. Vyrovnané utkání dvou týmů ze středu tabulky přitom nabídlo šance a ve druhé půli měli hráči na obou stranách příležitosti rozhodnout, branka ale nepadla. Hostům nebyl uznán gól v osmé minutě střetnutí.
bez branek
bez branek
34' Richter
67' Bílek
80' Matějka
90' Kolařík
68' Demeter
73' Silný
89' Fila
Sestavy
Tvrdoň – M. Bílek, Hudec, Pimpara, Písačka – Drame, D. Richter, M. Valenta (50. Kolařík), Miskovič, Prošek – L. Matějka (83. Bassey).
Na lavičce: Plachý, Chodora, Čičovský, Kunc, Škoda
Trenér: Petr Vrabec
Vítek – Šenk (46. Fall), Hlavica, O. Ševčík, Bednář – T. Machálek (71. Minařík), Matocha (85. Fila), Kučera, Demeter – Zikl (71. Silný), O. Vintr (88. Chládek).
Na lavičce: Halouska
Trenér: Robert Kafka
Rozhodčí: Dubravský - M. Novák, Váňa • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 862

Komentář

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté, kteří se v osmé minutě radovali ze vstřelené branky. Martin Zikl nalezl z pravé strany nikým nehlídaného Ondřeje Vintra, který prostřelil Mariána Tvrdoně. Ústecký brankář si na míč stihl sáhnout, to ale nemuselo domácí dlouho mrzet. Radek Dubravský gól hostů neuznal pro faul, který celé situaci předcházel.

O šestnáct minut později pálil z brejku Lukáš Matějka do Jana Vítka, který proti nejlepšímu střelci F:NL stačil vyběhnout a vyrazit míč na rohový kop. Další zajímavé momenty úvodní půle nenabídla, a tak se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začali lépe naopak pro domácí. V 59. minutě posunul Ondřej Kolařík míč na Václava Proška, který zkoušel střelecké štěstí z ostrého úhlu z pravé strany. Od Patrika Demetera se balón odrazil do vlastního břevna. Za šestnáct minut se na opačné straně probojoval Ondřej Vintr před Mariána Tvrdoně, který se prezentoval skvělým zákrokem.

Oba brankáři vyšli ze zápasu s čistým kontem, výsledkem byla bezbranková remíza. V závěru zápasu vyvolávali ústečtí fanoušci jméno ještě nedávného trenéra Army Aleše Křečka, Petr Vrabec s Jurajem Šimurkou roli hlavního trenéra Ústí nad Labem odmítli. Z tohoto důvodu musel ohlas trenéra poskytnout Václav Kožíšek (předseda představenstva), který od pondělí podle vyjádření klubu nese manažerskou odpovědnost.

Ohlasy trenérů

Václav Kožíšek (předseda představenstva FK Ústí nad Labem): „Utkání s Líšní hodnotím kladně s ohledem na zápas ve Vítkovicích. Nechybělo nám nasazení, proti nebezpečnému a těžkému soupeři jsme bojovali. Kluci mají z náročného programu plné brýle, neboť nemáme široký kádr. Hráčům je potřeba poděkovat, především za zklidnění situace po výměně trenéra, která ve Vítkovicích byla znát. Asistentům se do sestavy ani taktických pokynů nemotám, moje úloha je v manažerské rovině. Máme v hledáčku nového trenéra, ale někteří potenciální trenéři jsou vázáni smlouvami u svých mužstev a dojíždí smlouvu. Pro někoho je nepochopitelné, že dělám hlavního trenéra, ale volbu nového kouče nechceme uspěchat. Juraj Šimurka s Petrem Vrabcem si vymínili to, že si pouze splní svou profesionální povinnost, zřejmě chtějí podržet Aleše Křečka a partu, která byla dobrá. Vyhověl jsem oběma v tom, že se k tomu nechtějí postavit, vzal to na sebe a byl mezikus.“

Robert Kafka (SK Líšeň): „Za první poločas jsme mohli ze zápasu vytěžit více, naopak ve druhé půli jsme ztratili kvalitu a pohyb. Utkání musím hodnotit jako remízové, k neuznanému gólu se nemohu vyjadřovat. V úvodním dějství jsme si vypracovali dvě velké šance, nedali jsme. Přežili jsme, když jsme si nastřelili sami na břevno, soupeř hrozil ze závarů. S pokorou a po dlouhé cestě bod bereme. Vycházel jsem ze střetnutí, které Arma odehrála proti Dukle, Ústečtí hráli fantasticky a věděli, co na Pražany platí. Měl jsem proto ze zápasu obavy, kvůli tomu jsme i pozměnili rozestavení. V Líšni jsem se byl na vzájemný duel podívat jako divák, nechtěli jsme hrát stejný systém, který Arma minule prokoukla. Pět hráčů jsem nechal doma, viděl jsem na některých únavu. Blíží se konec, bude krátké letní období a chtěli jsme vidět hráče, kteří příležitost příliš nedostávali. Aleše Křečka znám dvacet let, chodili jsme společně školit trenéry a i s Jurajem Šimurkou jsme se potkávali. Kariéru Aleše Křečka sleduji, je nepříjemné, co se stalo, vše jsme sledovali. Věřím, že dostane lepší nabídku a prosadí se výše.“