21.06.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Jihlava po sedmi kolech zabrala! Výhru veze ze Sokolova

Foto: fcvysocina.cz
Sokolov - Sedmizápasová šňůra remíz a porážek v podání jednoho z aspirantů na postup do nejvyšší soutěže je u konce. Vysočina Jihlava dokázala přivézt tři body ze hřiště předposledního Baníku Sokolov a po výsledku 3:1 se vrátila do bojů o barážové pozice!
70' Vávra (pen)
36' Smejkal
63' Klobása
73' Mikuš
45' Vondra
60' Fryšták
86' Čihák
23' Fortelný
Sestavy
Fryšták – Červenka, Hasil, Kopřiva (46. Dvořák), Kovář (75. Čihák) – Krátký, Machuča (46. Vávra), Ruml, Tkadlec – Vondra (46. Šmehyl), Ju (57. Štursa).
Na lavičce: Dvořák II.
Trenér: Bohuslav Pilný
Lancman – Svoboda, Diouf, Pojezný, Javůrek (83. Novotný) – Fortelný, Lacko – Mikuš (90. Rezek), Šudajwa (90. Koubek), Smejkal (75. Zoubele) – Klobása (75. Arroyo).
Na lavičce: Veselý, Ritter
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Černý - Podaný, Vodrážka • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Hráno bez diváků

Komentář

Jihlava vykročila za prvním vítězstvím od restartu soutěže už v prvním poločase. Velkou příležitost z rychlého útoku v 16. minutě ještě zastavila tyčka Fryštákovy branky. Ve 36. minutě se však Vysočina prosadila. Tomáš Smejkal si naskočil na centr do pokutového území a hlavou překonal domácího gólmana.

Vzápětí mohl hostující vedení navýšit Rajmund Mikuš, ale z úniku branku netrefil. Těsně před přestávkou zahrozil také Sokolov. Po centru Krátkého hlavičkoval Kanghyun Yu těsně nad branku Lancmana.

Aktivní Mikuš vypracoval Jihlavě v 63. minutě druhý gól. Prokličkoval se do vápna a vybídl ke skórování Stanislava Klobásu, který se trefil pojedenácté v sezoně. Baník ještě vykřesal naději, jelikož dostal možnost snížit z penalty. Tu Stanislav Vávra proměnil prudkou střelou k pravé tyčce.

Vzápětí mohl Sokolov dokonce srovnat, po pasu Marka Krátkého zakončoval Šmehyl, jenže přestřelil. Jihlava si o chviličku později vedení pojistila. Rajmud Mikuš obdržel míč na malé vápno, kde zůstal osamocený, a velkou šanci zužitkoval. Hosté mohli přidat ještě čtvrtou branku, ale Fryštákovi podruhé v zápase pomohla tyčka. Vysočina tak zvítězila 3:1.