24.06.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Zbrojovka se ve Varnsdorfu trápila, zachránil ji gól střídajícího Hladíka v závěru

Foto: fkvarnsdorf.cz
Varnsdorf – Brno se po těsném vítězství ve Varnsdorfu přiblížilo vedoucím Pardubicím na rozdíl jediného bodu, Východočechům však chybí odložený zápas tohoto kola proti Třinci. Vítězství Zbrojovky se nerodilo vůbec jednoduše, Přichystal totiž v prvním poločase nedal pokutový kop. Potřebného gólu se hosté dočkali až v 86. minutě, kdy rozhodl individuální akcí střídající Jan Hladík.
bez branek
86' Hladík
42' Kubista
90' Kouřil
53' Vaněk
77' Sedlák
85' Eismann
Sestavy
Samoel – Barac, Lehoczki, Kouřil, Daniel Novák – Bláha, M. Kubista – Rudnytskyy (84. Zezula), Kocourek – Schön (61. Micovčák), Ondráček (61. D. Breda).
Na lavičce: Vaňák, Novák, Pajkrt, Šimon
Trenér: David Oulehla
Šustr – Štepanovský (55. Eismann), Endl, Dreksa, Bariš – Pachlopník, J. Sedlák, Ad. Čermák, M. Vintr (46. Vaněk) – Růsek (74. Jurásek), Přichystal (46. Hladík).
Na lavičce: Floder, Krška, Šumbera
Trenér: Miloslav Machálek
Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Hurych • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Hráno bez diváků

Komentář

Hosté zahrozili už ve 2. minutě. Po centru z rohového kopu hlavičkoval Pavel Dreksa těsně nad břevno Samoelovy branky. Varnsdorf se první šance dočkal o pár minut později. Jakub Barac se zbavil Štěpanovského a z pravé strany šel sám na branku, z úhlu však trefil dobře postaveného Šustra.

Ve zbytku poločasu byl hodně vidět hostující Ondřej Pachlopník. Nejprve z pravé strany překvapivě vypálil a Samoel se musel rychle přesouvat k bližší tyči. Poté připravil střeleckou pozici pro Antonína Růska, který ovšem nezamířil přesně.

Ve 32. minutě aktivní Pachlopník vybojoval penaltu. Obtočil se v pokutovém území kolem Kouřila, který ho následně poslal k zemi. Jakub Přichystal si postavil míč na puntík, jenže zamířil jen těsně vedle pravé tyčky, kam se navíc stejně natahoval Samoel. Těsně před přestávkou Pachlopník vymyslel další šanci pro Přichystala, který byl sám před brankářem, ale se zakončením otálel a střelu následně zablokoval vracející se Kouřil.  

Varnsdorf se radoval z gólu v 65. minutě, ale pouze na chviličku. Rudnytskyy od postranní čáry našel před brankou Erika Micovčáka, který překonal Šustra. Avšak branka nebyla uznána, míč podle rozhodčího totiž byl před gólem v zámezí.

Rozhodující trefu zasadila Zbrojovka v 86. minutě. Jan Hladík, který po prvním poločase vystřídal Přichystala, se vydal do úniku, na hranici vápna si zasekl míč a střelou přes obránce překonal marně se natahujícího Samoela. Na vyrovnání se už domácí nezmohli, Brno si tak odvezlo vydřené a velmi cenné tři body za těsné vítězství 1:0.