24.06.2020 | Adam Joska | Zápas

Zápas Chrudimi s Ústím plný zvratů skončil remízou

Foto: Aleš Vladyka
Chrudim – Souboj sousedů v tabulce, osmé Chrudimi se sedmým Ústím nad Labem, nabídl skvělou šestigólovou přestřelku. Východočechům nestačilo dvoubrankové vedení po prvním poločase. Hosté dokázali srovnat a zareagovali i na trefu Havleny z 81. minutě. Na konečných 3:3 srovnal z penalty Lukáš Matějka.
22' Rybička
34' Mužík (pen)
81' Havlena
54' Matějka
58' Drame
85' Matějka (pen)
41' Janoušek
33' Chodora
64' Richter
Sestavy
Zíma – Krčál, Fofana, Vencl, Hlavsa – Kesner, Janoušek – Mužík (65. Ujec), Sixta, T. Dostálek (75. Nikodem) – Rybička (75. J. Havlena).
Na lavičce: Mrázek, Drahoš, Javůrek, Krištof
Trenér: Jaroslav Veselý
Tvrdoň – J. Peterka, Hudec, Pimpara, Písačka (90. Kolařík) – Drame, Prošek, Miskovič, Chodora (46. Bassey) – L. Matějka, D. Richter.
Na lavičce: Plachý, Černý, Zůza, Čičovský
Trenér: Petr Vrabec
Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Hráno bez diváků

Komentář

Chrudimští vstoupili do utkání aktivně, bylo to ale Ústí, které dostalo jako první míč do sítě. Richter si našel hlavou centr od Matějky, gólovou radost hostí však zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. O deset minut později rychlý ťukes na hranici vápna zakončoval ve stoprocentní šanci Dostálek, jehož tvrdá rána trefila jen nohy brankáře Tvrdoně.  Ve 23. minutě už se poprvé měnilo skóre, domácí byli odměněni za svou aktivitu. Richter ztratil míč v souboji se Sixtou, poté se míč dostal za obranu na rozběhnutého Petra Rybičku, jenž přeloboval vyběhnutého gólmana Tvrdoně – 1:0. Po půl hodině hry mohlo být vyrovnáno, Ústí si vypracovalo rychle po sobě dvě velké šance, dvakrát dobře zasáhl chrudimský stoper Fofana. Chvíli poté byl ve vápně podražen Kesner, sudí ukázal na penaltový puntík a nabídnutou šanci využil Ladislav Mužík k navýšení vedení domácích – 2:0.

Na začátku druhé půle mohlo být pro Chrudim ještě lépe, po sražené Sixtově střele protáhl ústeckého brankáře Tvrdoně svou ranou Tomáš Dostálek. Jenže svěřenci trenéra Veselého poté mírně polevili, chrudimská obrana se rozestoupila, čehož využil Lukáš Matějka, který poslal míč přesně k tyči a Zíma se za ním jen otočil. V 58. minutě, tedy čtyři minuty po první inkasované brance, přišla pro domácí další studená sprcha. Youba Drame předskočil brankáře Zímu na přední tyči a z první uklidil přízemní centr z levé strany do sítě – 2:2. Domácí si mohli vzít své vedení poměrně rychle zpět, přízemní centr Kesnera propadl na hranici vápna na Davida Sixtu, jehož dělovka byla sražena nad branku.

Chrudimští oživili hru střídáními a právě čerství hráči mohli poslat domácí zpět do vedení, Havlena po narážečce s Ujcem minul tři tyče. V 81. minutě už se ale Jan Havlena mohl radovat ze své první trefy v chrudimském dresu. Na levé straně mu přistál odražený balon na noze a prosadil trefou na bližší tyč – 3:2. Jenže chrudimská radost příliš dlouho nevydržela, domácím se opět nepovedlo udržet slibně rozjetý zápas a v 85. minutě proměnil nařízený pokutový kop prudkou ranou k levé tyči Lukáš Matějka. Domácí se ještě v závěru snažili zvrátit vývoj zpět na svou stranu, ale nerozhodný stav 3:3 už nezměnili.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Veselý (MFK Chrudim): „Nevím, jak zápas objektivně zhodnotit, musel bych být sprostý. Vést 2:0, mít zápas totálně pod kontrolou a pak z toho udělat bramboračku. Nechápu, jak chceme mít lépe rozehrané utkání. Až na výjimky jsme soupeře do ničeho vážného nepustili, mohlo to být o víc než dvě branky. O poločase si něco říkáme, přijdeme na hřiště a za minutu je všechno jinak. Není to v kondici, ale v hlavách. Jsem strašně nespokojený za to, co jsme předvedli ve druhém poločase, a nechci, aby se tak hráči prezentovali. Zřejmě si myslí, že máme již nahráno, ale pro mě tím vůbec nic nekončí. Po tom, co jsme dostali první gól, se rozpadla organizace naší hry, neplnili jsme elementární taktické věci, a když se gólem vrátíme do zápasu, uděláme zbytečnou penaltu. Remíza je spravedlivá. První poločas šel za námi, druhý za Ústím.“

Václav Kožíšek (FK Ústí nad Labem): „Začátek utkání se nám hodně nepovedl, nemohli jsme se dostat do hry, strašně jsme kazili. Absolutně jsme neměli střed hřiště, myslím si, že soupeř měl trochu větší vůli po vítězství. V druhém poločase jsme vystřídali, což se nám povedlo, hra se zklidnila. Začali jsme hrát více uprostřed hřiště, dostávat se do hry a z toho už pramenily nějaké šance. Z naší strany byla první půle katastrofální a v druhé části už jsme hráli naši hru, na kterou jsme zvyklí. Po prvním poločase jsem měl trochu velké obavy o výsledek, takže jsme nakonec s remízou 3:3 spokojeni.“