25.06.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Žižkov v boji o baráž ztratil, proti Prostějovu nevyužil přesilovku a jen remizoval

Foto: fkvz.cz
Praha – Fotbalisté Viktorie Žižkov zaváhali v duelu 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Prostějovu. Na domácím hřišti totiž uhráli jen remízu 0:0, ačkoliv hráli od 65. minuty v početní výhodě po vyloučení hostujícího Machynka. Žižkov se tak nevrátil před Duklu Praha, která včera vyhrála, a v tabulce je na čtvrté pozici. Prostějov zůstává desátý.
bez branek
bez branek
30' Nešický
56' Lutonský
65' Machynek
90' Biolek
Sestavy
Švenger – Řezáč, Březina, Žežulka, Dudl (46. Nabijev) – Súkenník, Nešický, Tusjak – Bezdička (46. Vůch), Szotkowski (46. Jaroslav Diviš), Batioja (74. Egidio).
Na lavičce: Hrubeš, Antl, Halgoš
Trenér: Daniel Veselý
Bréda – Machynek, Schuster, Bialek – Biolek, Pernackyj, Polák (21. Stáňa), Slaměna (84. Sus), Lutonský – Šteigl (84. Ircing), Píchal (75. Kovář).
Na lavičce: Mucha
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Caletka • Stadion: Seifertova ulice • Hráno bez diváků

Komentář

Televizní dohrávka 26. kola na Žižkově nabídla v prvním poločase několik pološancí, ale žádnou, která by vyloženě volala po gólu. Jako první musel zasahovat ve 24. minutě domácí brankář Milan Švenger, když vyrážel Šteiglovu střelu z úhlu. Na druhé straně dvakrát těsně minul Kolumbijec Augusto Batioja, nejdříve pravačkou a pak hlavičkou z úctyhodné vzdálenosti. Kaňkou na slunném podvečeru bylo nezaviněné zranění největší prostějovské hvězdy Jana Poláka. Bývalý reprezentant se sám zranil při rozehrání přímého kopu a hřiště opustil na nosítkách.

Domácí vyměnili o přestávce hned tři hráče a jejich tlak ještě zesílil. Batioja však brzy prokázal, že si v šatně mušku seřídit nenechal, také pokusy ostatních červenobílých dál létaly mimo zařízení. Až Řezáč po Vůchově centru zblízka po zemi nepřekonal dobře postaveného Brédu.

Z brejku ještě předtím zahrozil Prostějov. Po Šteiglově přistrčení však Slaměnu vychytal Milan Švenger. Od 65. minuty hráli hosté v oslabení, když Lubomír Machynek sestřelil unikajícího Tusjaka. Drtivý, ale trochu křečovitý nápor Viktorky postrádal překvapivější řešení, v největších šancích Jaroslav Diviš po dvou trestných kopech hlavou i špičkou kopačky přestřelil a Felipe Egidio hlavičkoval také nepřesně.

Tři body mohli nakonec brát hosté, jenže debutující dorostenec Daniel Ircing v 89. minutě po Biolkově uličce tváří v tvář nepřekonal zkušeného Švengera. Ten se v poslední minutě nastavení vydal vypomoci spoluhráčům při posledním rohovém kopu, ale ani hra vabank rozuzlení nepřinesla a žádná z 21 žižkovských střel v síti neskončila. Domácí tak přepustili barážovou třetí příčku městskému rivalovi Dukle.