04.07.2020 | Karel Jedlička | Zápas

Žižkov podlehl doma Vlašimi 0:1, rozhodl gól Václava Svobody

Foto: fkvz.cz
Praha - Žižkov ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY hostil Vlašim a hrál o udržení naděje v boji o třetí příčku zajišťující baráž. V utkání ovšem prohrál 0:1 a naděje Pražanů na třetí místo poklesly. Dlouho diváci sledovali bezbrankové utkání, ale v závěrečné pasáži zápasu se prosadil hostující Václav Svoboda. Žižkov si tak o účast ve FORTUNA:LIZE nezahraje.
bez branek
78' Svoboda
30' Březina
67' Diviš
78' Švenger
90' Dudl
36' Hašek
Sestavy
Švenger – Řezáč, Súkenník, Březina, Dudl – Nešický, Batioja (83. Antl), Bazal (64. Jaroslav Diviš) – Urbanec (75. Bezdička), Egidio (83. Szotkowski), Nabijev (75. Halgoš).
Na lavičce: Hrubeš, Tusjak
Trenér: Zdeněk Hašek
Řehák – D. Hašek, J. Štochl, Broukal – Mil. Kadlec, P. Breda, Janda (75. Frizoni), Blecha, V. Svoboda – Záviška (75. Diamé), Vrána (85. Bičiště).
Na lavičce: Bačkovský, Sváta, Vedral, Le Tuan
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Dubravský - Mojžíš, Bureš • Stadion: Seifertova ulice • Hráno bez diváků

Komentář

Upracovaný první poločas na Žižkově nabídl největší šanci hostů hned v úvodu a domácích až v nastavení. V 7. minutě vydoloval míč ze skrumáže vlašimský kapitán Janda a za jeho bodlem musel skočit k tyči Švenger. Ten své spoluhráče často burcoval, ale do tlaku se Viktoria nedostávala. Naopak ze série rohů na zadní tyči z úhlu netrefil bránu Hašek a těsně nad břevnem skončila i pěkná střela Závišky z 20 metrů. Vlašimský brankář Řehák se musel činit proti Březinovu trestnému kopu z vinglu  velkého vápna a po vypršení 45 minut odolal i spolupráci žižkovského cizineckého tria. Batioja si narazil s Nabijevem a prostrčil míč Egidiovi, který zblízka trefil jen hruď vlašimského gólmana.

Po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil, oba celky zahrozily po rohových kopech, ale kdo čekal sílící žižkovský tlak, musel se hodně zklamat. Naopak to byli „Blaničtí rytíři“, kdo dvakrát střílel do prázdné brány. Švenger byl pozdě u nakopávaného míče na velkém vápně a Vránova svíce dopadla těsně vedle opuštěné brány. V 71. minutě domácí nedotáhli přečíslení dvou na jednoho, Nabijevovi vypíchl míč Broukal. Z protiútoku Janda pak po kličce brankáři střílel z úhlu a z brankové čáry vykopával obránce Březina.

Dvě varování Viktorce nestačila a v 78. minutě jí zazvonil umíráček. Vrána napříč malým vápnem přihrál Václavu Svobodovi, který zblízka napnul síť. 

Vyrovnat mohl Jaroslav Diviš, který okopíroval Jandův kousek a z těžkého úhlu těsně minul opuštěnou bránu. Ve druhé minutě nastavení pak Řehák vytáhl klíčový zákrok proti umístěné střele střídajícího Halgoše, kterému nabil Bezdička.

Viktoria Žižkov počtvrté v řadě nezvítězila a definitivně přišla o naději na barážové příčky.