08.07.2020 | Jiří Paýr | Rozhovory

Vlašimský Svoboda: Naštěstí se mi povedlo ve skluzu dostat míč do sítě

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Sobotní utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pod žižkovským vysílačem nabídlo přítomným divákům jednu branku. Postarali se o ni trochu překvapivě hosté z Vlašimi. Na konci akce ze 78. minuty zápasu byl záložník Václav Svoboda, který míč dostal do sítě a tři body tak putovaly do Vlašimi.

"Dostal jsem hezký balón od Michala Vrány pod sebe na velké vápno. Všiml jsem si, že po mě vybíhá obránce, tak jsem mu udělal klíčku do protipohybu. Nicméně klička byla trochu delší, než jsem chtěl, ale naštěstí ještě ve skluzu jsem přes vybíhajícího brankáře balón usměrnil do sítě," popisoval svůj sobotní zásah za záda Milana Švengera vlašimský záložník.

Ovšem nejen pozitiva viděl středopolař FC Sellier & Bellot Vlašim v sobotním utkání. "Utkání na Žižkově se nám výsledkově velmi vydařilo. Bohužel herně to už tak dobré nebylo. Měli jsme dost zbytečných ztrát. Mohli jsme rozhodnout už v první půli a být více v klidu," nešetřil kritikou. "Každopádně jsem rád, že jsme se dokázali minimálně vyrovnat soupeři hrajícímu o baráž," dodal vzápětí.

Jeho gólový příspěvek týmu od bájné hory Blaník zajistil definitivní záchranu bez ohledu na ostatní výsledky. "Jsem rád, že se daří nejen mi, ale i celému týmu. Hrajeme trošku jiným systémem, a to nám přináší ovoce," narážel třicetiletý fotbalista na velmi vydařené jaro Vlašimi, která se ze čtrnáctého místa posunula až na devátou příčku. "Důležitá pro nás byla na jaře samozřejmě záchrana, což se nám povedlo. Jsem samozřejmě rád, že jsem k tomu mohl přispět i gólově," usmíval se spokojeně Svoboda, který letos vstřelil již pět branek.

Vlašim má před sebou poslední tři zápasy letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V nejbližším utkání se do cesty postaví výběru Daniela Šmejkala Jihlava a poté jede jeho tým do Brna. "Zápasy s takovými týmy si už můžeme užít a nestrachovat se do posledního kola. Na velké týmy si věříme a paradoxně se nám proti nim hraje lépe. Vzpomeňme na utkání s Duklou," říká na závěr dobře naladěný Václav Svoboda.

bez branek
78' Svoboda
30' Březina
67' Diviš
78' Švenger
90' Dudl
36' Hašek
Sestavy
Švenger – Řezáč, Súkenník, Březina, Dudl – Nešický, Batioja (83. Antl), Bazal (64. Jaroslav Diviš) – Urbanec (75. Bezdička), Egidio (83. Szotkowski), Nabijev (75. Halgoš).
Na lavičce: Hrubeš, Tusjak
Trenér: Zdeněk Hašek
Řehák – D. Hašek, J. Štochl, Broukal – Mil. Kadlec, P. Breda, Janda (75. Frizoni), Blecha, V. Svoboda – Záviška (75. Diamé), Vrána (85. Bičiště).
Na lavičce: Bačkovský, Sváta, Vedral, Le Tuan
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Dubravský - Mojžíš, Bureš • Stadion: Seifertova ulice • Hráno bez diváků