08.07.2020 | Matěj Vybíral | Zápas

Pardubice zdolaly Třinec gólem v závěru a jsou blízko k postupu

Foto: fkpardubice.cz
Třinec – Fotbalisté Pardubic v dohrávce 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dokázali zvítězit v Třinci 1:0. Východočeši byli většinu zápasu aktivnější a vypracovali si více brankových příležitostí, dlouho se však nemohli prosadit. Duel rozsekl gólem až v 86. minutě stoper Martin Toml, který po závaru v pokutovém území vypálil zblízka přesně. Pardubice po vítězství odskočily druhému Brnu na rozdíl čtyř bodů a výrazně se přiblížily k postupu do FORTUNA:LIGY.
bez branek
86' Toml
bez karet
bez karet
Sestavy
Mrózek – Omasta, Gáč, Šuľa, Janoščín – R. Vaněk I., J. Valenta (89. Puchel), Weber (83. Samiec) – Hlúpik, Wojnar, Cienciala (89. Machalík).
Na lavičce: Chmiel, Čelůstka, Kušnír
Trenér: Svatopluk Habanec
Boháč – Prosek (85. F. Čihák), Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek – Cadu (71. Pfeifer), Hlavatý, Solil (67. Miker), Zifčák (85. Lee) – P. Černý.
Na lavičce: Šmíd, Surzyn, Tischler
Trenér: Jaroslav Novotný
Rozhodčí: Franěk - Kříž, Myška • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Hráno bez diváků

Komentář

Pardubice byly od první minuty mírně aktivnější, nedokázaly si však vypracovat zajímavé šance. Zakončovat hlavičkou mohl po centru Čelůstky z přímého kopu Pavel Černý, ale zamířil nad branku. Brankář Mrózek navíc míč kontroloval.

Největší šanci hosté měli po půlhodině hry. Hlavatý našel na pravé straně volného Solila, jenž vypálil po zemi a Mrózek musel rychle zareagovat. Dokázal však míč vyrazit. Třineckého gólmana prověřil o chvíli později Michal Hlavatý střelou z dálky, balon totiž na mokrém terénu nepříjemně poskočil.

Také ve druhém poločase útočili zejména Východočeši. Solil vybojoval zajímavou standardku pro Tomáše Čelůstku, jehož střelu ovšem dokázal vyboxovat Mrózek. Třinec se bránil a vyčkával na rychlé protiútoky, největší příležitost si vypracoval v 61. minutě. Pardubickou rozehrávku vystihl Vaněk, Hlúpík následně vysunul Valentu, jenže ten pálil pouze doprostřed branky a Boháč předvedl jistý zákrok.

Velkou šanci na skórování spálil střídající Jiří Miker. Po centru Čelůstky hlavičkoval těsně vedle spojnice břevna a levé tyčky, kam by se Mrózek stěží natahoval. Pardubice se kýžené branky dočkaly až v samotném závěru v 86. minutě. Po rohovém kopu následoval velký závar před domácí brankou, volný míč si našel Martin Toml a napálil ho pod břevno. Třinec už vyrovnat nedokázal, Východočeši tak v důležité dohrávce mohli slavit těsné vítězství 1:0, po kterém se vzdálili v tabulce druhému Brnu na rozdíl čtyř bodů.