14.07.2020 | Daniel Kinc | Zápas

Zbrojovka si doma bez problémů poradila s Vlašimí

Foto: fczbrno.cz
Brno – Brňané před utkáním s Vlašimí mohli šetřit své opory, ale do duelu nastoupili v plné palbě. Už jistý vicemistr letošního ročníku vyrukoval na soupeře od úvodních minut a už v první dvacetiminutovce se prosadil hned dvakrát. Třetí branku, svou druhou v zápase, přidal po přestávce Antonín Růsek a na konečných 4:0 upravil skóre Hladík. Zbrojovka zakončila základní část na druhém místě s 67 body, Vlašim je zatím 11. a ještě ji čeká dohrávka s Třincem.
12' Čermák
16' Růsek
71' Růsek
90' Hladík
bez branek
bez karet
81' Dias
88' Sváta
Sestavy
Floder – Bariš, Dreksa, Endl, Štepanovský – Pachlopník (65. M. Vintr), J. Sedlák, Ad. Čermák (81. Krška), Vaněk (46. Eismann) – A. Fousek (46. Hladík), Růsek (76. M. Sedlák).
Na lavičce: Šustr, Šumbera
Trenér: Miloslav Machálek
Bačkovský – Vedral, J. Štochl, Broukal, Mil. Kadlec (61. Sváta) – Záviška (78. Bičiště), Janda (61. Dias), Průcha, Blecha – V. Svoboda, Vrána (61. Diamé).
Na lavičce: Řehák, Breda, Hašek
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Hanousek - Kotík, Dresler • Stadion: ADAX INVEST Arena • Hráno bez diváků

Komentář

První šanci duelu na Srbské měli ale hosté, když se za vápnem do míče opřel Záviška, jeho technickou ránu však Floder u tyče lapil. Hned za minutu si první šanci duelu vytvořili také domácí, když Pachlopníkův centr doputoval k navrátilci Fouskovi, jeho ránu z první k tyči však Bačkovský lapil. Do vedení se domácí družina dostala ve 12. minutě, kdy si Pachlopníkův rohový kop našel na bližší tyči Adrián Čermák a šikovně z první protečoval míč nad Bačkovským na zadní tyči – 1:0.

Hosté se snažili o co nejrychlejší odpověď, místo toho však záhy po druhé inkasovali. Čtyři minuty po úvodní brance vyslal Bariš ostrý centr z pravé strany, na nějž si naběhl před Bačkovského Antonín Růsek a hlavou neměl problém zakončit do prázdné branky. Ve zbytku půle fotbalové tempo opadlo. Hosté se tlačili kupředu o něco více a aktivní byl zejména Záviška, nicméně první šanci mu sebral v závaru před brankou Floder a jeho další dva střelecké pokusy byly zablokovány. Domácí si do kabin odnesli dvoubrankový náskok.

Druhá půle odstartovala opět šancí hostů. Na zadní tyči si na prudký centr naběhl Janda, hostující kapitán ale zblízka hlavičkoval nad branku. Za osm minut zahrozili Vlašimští znovu, když tentokrát centr k tyči přilétl z druhé strany, nicméně osamocený Blecha hlavičkoval přesně do rukavic Flodera. Hosté mohli na zahozené šance žehrat. Dvacet minut před koncem se po pravé straně protáhl Hladík, jeho přízemní centr vyrazil Bačkovský jen před sebe a Antonín Růsek pohodlnou dorážkou zaznamenal druhý gól večera – 3:0.

Hned za minutu se mohl mezi střelce zapsat střídající Vintr, pokus k tyči ale gólman Vlašimi vyškrábl. Ten samý hráč ve zbývajícím průběhu zahrozil ještě dvakrát. Nejprve pálil těsně vedle z hranice vápna chytrým obstřelem a na samotném konci po lobu Štepanovského neprostřelil Bačkovského ani napotřetí. Domácí se nakonec ve druhé minutě nastavení dočkali i čtvrtého zásahu, hostující gólman zkusil napadajícímu Janu Hladíkovi udělat kličku, ale ten mu míč vypíchl a snadno zakončil do prázdné branky – 4:0.

Zbrojovka zakončila letošní ročník F:NL s velkým náskok na druhém místě, za mistrovskými Pardubicemi zaostala nakonec o tři body.