14.07.2020 | Ondřej Novotný | Zápas

Hořká derniéra. Sokolov se s F:NL rozloučil porážkou v Hradci, řádil Prekop

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Sokolovský Baník podlehl v posledním kole Hradci Králové na jeho hřišti 0:2 a klesl po remíze Varnsdorfu s Líšní na sestupovou patnáctou pozici. Západočeši ovšem již dříve avizovali, že budou v příští sezóně hrát pouze ČFL. Hrdinou televizního duelu se stal slovenský útočník Erik Prekop, jenž zařídil oba góly Votroků. Ti se tak s letošním ročníkem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozloučili vítězstvím.
4' Prekop
36' Prekop
bez branek
62' Čech
48' Krátký
87' Červenka
90' Skopec
Sestavy
Vízek – Donát, Martinec, Král, Urma (17. F. Čech) – Kateřiňák (64. Samko), Jukl, J. Rada – Prekop, Šípek, D. Procházka (72. Ch. Frýdek).
Na lavičce: Ottmar, Soukeník, Zbrožek, Firbacher
Trenér: Zdenko Frťala
Fryšták – Krátký, Tkadlec, Skopec, Vondra – Kovář (46. Machuča), Kopřiva (88. Hackl), Ruml (54. Šmehyl), Vávra (46. Jakub Dvořák II.) – Ju (75. Štursa), Červenka.
Na lavičce: Dvořák I., Čihák
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Adámková – Blažej, Koval – Petřík • Stadion: Všesportovní stadion • Hráno bez diváků

Komentář

Sokolov chtěl na východě Čech na závěr svého druholigového působení potvrdit jarní formu. Plány však vzaly za své už ve čtvrté minutě, kdy centroval z pravé strany domácí Daniel Procházka a na přední tyčce technickou střelou zakončoval Erik Prekop

Chvíli na to nastřelil levou tyčku hostující branky Jukl, což potvrzovalo, že i nadále byli směrem dopředu viditelnější Votroci.

Vepředu to od hostů nebylo to potřebné, jenomže postupem času se kreativita vytratila i ze hry Hradeckých. Branka na 2:0 s blížícím se koncem první půle byla tak pro domácí velmi uklidňujícím prvkem. Pro hosty však dvojnásobně špatnou situací, protože i tentokrát se prosadil Erik Prekop, a to když Hradec předvedl akci jako přes kopírák, akorát tentokrát se zakončením hlavou – 2:0.

Do druhého poločasu Sokolov prostřídal a svoji aktivitu směrem dopředu pozvedl. Chvíli to tak vypadalo, že by se hosté mohli vrátit zpátky do hry, jenomže jak se nakonec ukázalo, Vízek mezi třemi tyčkami domácí branky prakticky pořádně zasahovat nemusel. 

Největší dvojšanci hostů nakonec nedokázal převtělit ani ve snížení Štursa, jenž nejprve ztratil ve střelecké pozici v pokutovém území balón a hned potom z hranice malého vápna z těžké situace přestřelil branku.