21.07.2020 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Návrat Táborska do F:NL: Perspektivní kádr, příprava s ligisty a čekání na Francouze

Foto: fctaborsko.cz
Praha – Po roční anabázi ve třetí nejvyšší soutěži se do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vracejí fotbalisté Táborska. Jihočeši měli v době předčasného ukončení ČFL na kontě nejvyšší počet bodů.

Táborsko stihlo odehrát v jarní části České fotbalové ligy jen jedno utkání. Po vítězství 5:1 nad Benešovem byla soutěž vinou pandemie koronaviru nejprve přerušena a následně předčasně ukončena.

Nejistota spočívala na jihu Čech především v tom, zda se nedávno ukončený ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skutečně dohraje. „Dohrálo se, sestupují z ní dva nejhorší týmy. Jeden z Čech, druhý z Moravy. Zrušila se baráž o druhou ligu. A my byli za Čechy první na řadě, protože jsme získali nejvíc bodů. To znamená, že náš postup už je definitivní,“ liboval si v rozhovoru pro server iDnes.cz Miloslav Brožek, jenž skončil se svými svěřenci dva body před rezervou pražské Sparty.

„Jsme všichni šťastní. Definitivně se můžeme chystat na vyšší soutěž. Hráči přišli na druholigovou přípravu natěšeni. Nemohla platit jiná než radostná nálada,“ prozradil kouč mužstva, které si zrušený zbytek sezóny zpříjemnilo účastí v Letní lize. V konkurenci třetiligových soupeřů si Táborsko došlo pro celkové vítězství.

V Táboře chtějí i ve druhé nejvyšší soutěži stavět především na fotbalistech, kteří vykopali postup. „Nechceme brát drahé fotbalisty, kteří se neuplatní v první lize. Máme velmi perspektivní tým, který si tuto soutěž zaslouží,“ tvrdí Brožek, jenž převzal Táborsko loni v létě. Předtím působil sedm let ve Vlašimi a zkušenosti má i s exotickou štací, když zastával funkci asistenta u národního týmu Jemenu.

Klubové cíle jsou ovšem skromné. „Budeme bojovat o to, abychom ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE vydrželi déle než pouze jeden rok,“ má jasno pětačtyřicetiletý muž, jenž na prvním tréninku uvítal celkem 22 hráčů. „Ještě čekáme na přílet dvou Francouzů, které jsme si vyskautovali,“ prozradil.

Podepsat smlouvy by v Táborsku měli testovaní hráči Jiří Boula a Matěj Majka. Zůstat by měli i Martin Petr, Adam Provazník a Štěpán Studnička. Po zranění se do kádru vracejí Leoš Vozihnoj se Šimonem Havrdou. Druhou nejvyšší soutěž naopak nebudou hrát Mikuláš Jáša (Karlovy Vary) a Matěj Říha s Janem Pavlíkem (Soběslav).

V přípravě Táborsko zahálet nebude. Síly by mělo v závěru změřit i se třemi prvoligovými soupeři, konkrétně se Spartou, Bohemians 1905 a regionálním rivalem z Českých Budějovic. „Musíme si zvykat na novou situaci. Ve třetí lize jsme byli zpravidla silnější na míči, teď se budeme učit hrát bez něj,“ uzavřel Miloslav Brožek.

Soupiska Táborska v úvodu přípravy:

Brankáři: Zadražil, Pecháček, Cízler, Slávik
Obránci: Almeida, Navrátil, Brabec, Dybala, Penc, Icha, Havrda, Větrovský, Studnička
Záložníci: Vozihnoj, Majka, Kučera, Schramhauser, Boula, Petr, Tolno, Janošík
Útočníci: Musiol, Vandas, Provazník