01.08.2020 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Žižkov podepsal tři posily, končí Vůch i cizinci

Foto: fkvz.cz
Praha – První pohyby v kádru hlásí Viktoria Žižkov. Pražský klub, jenž bude v nadcházející sezóně patřit k hlavním adeptům na postupovou pozici, podepsal smlouvy se třemi novými fotbalisty. Nejvýraznější tváří je zkušený čtyřiatřicetiletý záložník Lukáš Zoubele, jenž se pod televizní věž stěhuje z Jihlavy.

Zoubele patřil v uplynulých čtyřech letech k základním stavebním kamenům Vysočiny. Ofenzivně laděný hráč zasáhl celkem do 97 ligových utkání, v nichž vsítil 21 branek.

V novém působišti podepsal Zoubele smlouvu na dva roky, stejně jako dva pětadvacetiletí záložníci Daniel Richter a David Skopec. První jmenovaný dorazil na Žižkov z Ústí nad Labem, druhý pak ze Sokolova.

Viktorii naopak opouštějí vesměs hráči, kterým vypršela hostování. Do Sparty se vrací Václav Dudl s Davidem Čapkem, do Jablonce Tomáš Cabadaj, do Liberce Aleš Nešický a do Českých Budějovic Ladislav Martan. V rakouském Bischofshofenu pak bude hostovat Martin Antl, Tadeáš Zeman zkusí štěstí na hostování v třetiligových Zbuzanech. Smlouvy skončily Egonu Vůchovi, Američanu Luisi Gilovi či Edigu Felipemu z Brazílie.

Žižkov, jenž se netají postupovými ambicemi, začal přípravu na nadcházející ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ve středu. Už v sobotu pak odehrají Viktoriáni první dva přípravné zápasy. Od 10:30 hodin se výběr kouče Haška utká s Jabloncem, od 14:30 pak vyzve fotbalisty Králova Dvora.