03.08.2020 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Nádvorník nechce mít s Vyšehradem záchranářské starosti, tým hodlá zkvalitnit

Foto: slavojvysehrad.cz
Praha – S novým trenérem půjdou do nadcházející sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY fotbalisté Vyšehradu. Loňský nováček angažoval Romana Nádvorníka, bývalého kouče Příbrami, Táborska či Karviné. Ten chce se Slavojem skončit v horní polovině tabulky.

Rozhodoval se mezi třemi nabídkami z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, nakonec kývl na tu od vyšehradské skály. „Oslovila mě nejvíc,“ přiznal v rozhovoru pro klubový web Roman Nádvorník, o němž šemíci uvažovali už na jaře po konci trenéra Veselého. „Vyšehrad má zajímavý tým. Zůstávám na profesionální úrovni, což je důležité i pro mě, protože trenérů bez práce je hodně. Doufám, že se v tabulce oproti loňsku posuneme výš,“ přeje si čerstvý šéf lavičky pražského klubu, který se v minulé sezóně umístil na dvanácté pozici se sedmibodovým náskokem na sestupovou příčku.

V hlavním městě, kde bydlí, si zatrénuje po sedmi letech. Tehdy vedl Viktorii Žižkov. Do Vyšehradu plánuje přivést posily napříč celým hřištěm – od branky až po útok. „Musí to být hráči ochotní pracovat pro kolektiv, aby se kvalita ještě zvýšila. Chceme pokud možno do horní poloviny tabulky, abychom měli klid, ne hrát o záchranu,“ prozradil, jaký cíl si do druholigových bojů klade.

Slavoj zatím posílili záložník Michal Vaněk, útočník Martin Polák a středopolař se zkušenostmi z prostředí mládežnické reprezentace Dominik Kříž. Další hráči by měli přijít v průběhu čtrnácti dní.

Sedmačtyřicetiletý Nádvorník chce v novém působišti vybudovat produktivní celek se svižným herním projevem. „Zapracovat musíme i na defenzívě. Přepínání do obranné fáze po ztrátě balonu bylo na můj vkus pomalejší, než by být mělo. Mužstvo se tím pak dostává pod tlak,“ podotkl. Spoléhat bude na zkušené hráče, jako jsou Milanové Černý a Nitrianský či Tomáš Jablonský. „Na trávníku by našemu hernímu projevu měli dodávat tón,“ má jasno.