29.08.2020 | Martin Augustin | Zápas

Dukla dobývala marně. Prostějov veze z Julisky cenný bod

Foto: fkdukla.cz
Praha - Devadesát minut 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zápasu mezi Duklou Praha a Prostějovem čekali fanoušci na vstřelenou branku marně. Domácí fotbalisté měli v pozici favorita silnou herní a střeleckou převahu, v zakončení jim ale nebylo přáno. Řada brankových příležitostí gólem neskončila, Prostějov tak z Prahy veze velmi důležitý bod za bezbrankovou remízu 0:0.
bez branek
bez branek
37' Dancák
90' Piroch
17' Zapletal
59' Spáčil
66' Omale
71' Langer
Sestavy
Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – Souček (76. Ullman), Doumbia, Kozma, Krunert (59. Hadaščok), Buchvaldek (59. Kovaľ), Preisler (76. Jakab) – Fábry (64. Ayong).
Na lavičce: Šťovíček, Kozel
Trenér: Roman Skuhravý
Mucha – Machynek, Bialek, Schuster, Stříž – Kopřiva (46. Spáčil), Omale (86. Bala) – Matoušek (74. Šmehyl), Šteigl (31. Langer), Zapletal (46. Jurásek) – Zikl.
Na lavičce: Bréda, Sečkář
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Vojkovský - Dobrovolný, Leška • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 483

Komentář

Ve 2. kole F:NL se utkala pražská Dukla a Prostějov. Utkání skončilo bezgólovou remízou, se kterou budou určitě spokojenější hosté. Pražany jistě mrzí zejména neproměněné příležitosti v úvodní půlhodině zápasu, v níž byli jasně lepším týmem. Poté už hosté nápor vojáků otupili a po změně stran  byli favoritovi vyrovnaným soupeřem.

Od začátku utkání diktovala tempo Dukla. Domácí poprvé zahrozili už na začátku 2. minuty, kdy Buchvaldkovu prudkou ránu na přední tyč vyrazil Mucha. Rukavice hostujícího brankáře poté vyprášil jedovkou ze střední vzdálenosti Krunert a velmi akční úvodní desetiminutovku Pražané zakončili příležitostí Kozmy, jehož střela byla sražena obranou těsně vedle brány. Později ještě neproměnil dvě dobré příležitosti Fábry, jenž nejprve v úniku místo střely neúspěšně přihrával a o chvíli později mířil po přiťuknutí Buchvaldka vedle vzdálenější tyče. Zhruba od 30. minuty pak Prostějovští tlak soupeře otupili a krátce před přestávkou mohli sami udeřit. Chybu svých spoluhráčů však uhasil včasným vyběhnutím z brány gólman Rada.

Po změně stran se pak domácí dlouho nemohli dostat do tempa. Do jejich hry se vkradla nervozita a řada nepřesností. Hanáci se navíc nebáli útočit a několikrát soupeři zatopili. Zikl šel sám na Radu, ale nemířil přesně a ještě byl v ofsajdu. Omaleho rána po nabídce Matouška zase byla ztečována vedle brány. Dukla se znovu připomněla až v závěrečné desetiminutovce, kdy si přeci jen vytvořila částečný tlak a dokonce i nějaké příležitosti. Ránu Chlumeckého musel vytěsnit na roh Mucha a v závěru řádné hrací doby mířil Jakab z šestnáctky těsně vedle. Dukla se tak rozešla s Prostějovem bez gólů.